25. oktober 2021
Byrådsmedlem Cathrine Riegels Gudbergsen (V) kalder det absurd, at hun har fået tilladelse til den nyeste version af pilerens i nabokommunen, mens hendes egen kommune siger nej. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Byrådsmedlem Cathrine Riegels Gudbergsen (V) kalder det absurd, at hun har fået tilladelse til den nyeste version af pilerens i nabokommunen, mens hendes egen kommune siger nej. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Pilerens af spildevand: Du må godt i Faxe men får nej i Næstved

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pilerens af spildevand: Du må godt i Faxe men får nej i Næstved
Næstved - 18. oktober 2020 kl. 22:06
Af Kim Palm

- Kommunerne tolker loven om spildevandsrensning som elastik i metermål.

arrow Læs også: Ulovlig jordvold bliver lovlig: Bagatelagtigt at bruge tid på

Det siger byrådsmedlem Cathrine Riegels Gudbergsen (V).

Indehaveren af Broksø Gods undrer sig over, at hun godt kan få tilladelse til den nyeste version af pilerensningsanlæg i nabokommunen Faxe, mens man i hendes egen kommune Næstved har sagt stop for yderligere forsøg med pilerens uden bundfældningstank.

- Det virker absurd for de fleste, men kommunerne tolker åbenbart loven vidt forskelligt, siger Cathrine Riegels Gudbergsen, der har fået tilladelse til et 2. generations pileanlæg på godset Konradsfeld nær Haslev, mens en tilsvarende ansøgning i Næstved Kommune formentlig ville udløse et nej.

- I Faxe har kommunen været meget imødekommende, mens man er helt anderledes restriktive i Næstved. Det handler om politik. Det er helt tydeligt, siger Cathrine Riegels Gudbergsen.

Formand for Teknisk Udvalg i Næstved Kommune, Helle Jessen (S), er enig.

- Det er klart det handler om politik. I Faxe ser man åbenbart lettere på lovgivningen. Det er tydeligt at se, siger Helle Jessen.

2. generations pileanlæg uden bundfældningstank er udviklet og opfundet af Steen Brabrand Rasmussen fra Karrebækstorp, der har ført en årelang kamp mod kommunen i bestræbelserne på at bane vej for flere af den slags anlæg.

Pilerensningsanlægget er patenteret i 27 lande og tilbage i 2016 blev 38 husstande i Jenstrup, Marvede og Saltø udtaget til et forsøg med lukkede pilerensningsanlæg.

Siden er der intet sket og kommunen henholder sig i stedet til en række spildevandsløsninger, der er anbefalet af Miljøstyrelsen.

Det handler især om nedsivningsanlæg, minirensningsanlæg, nye CE-mærkede bundfældningstanke og første generations pileanlæg med bundfældningstank.

- Vi følger loven, så enkelt er det, siger udvalgsformand Helle Jessen.

arrow Trods protester: Byråd vedtog områdeledelse
17. september 2014 kl. 06:00 Opdateret: kl. 13:04
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk