27. september 2021
Pil Ry Vedel overrakte i begyndelsen af juni omkring 400 underskrifter imod besparelser på handicapområdet til omsorgs- og forebyggelsesudvalgets formand, Michael Perch (S). Nu går hun yderligere til kamp for området med demonstrationer ved Næstved Rådhus og ved Christiansborg. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Pil Ry Vedel overrakte i begyndelsen af juni omkring 400 underskrifter imod besparelser på handicapområdet til omsorgs- og forebyggelsesudvalgets formand, Michael Perch (S). Nu går hun yderligere til kamp for området med demonstrationer ved Næstved Rådhus og ved Christiansborg. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Pil demonstrerer foran rådhuset - nu vil hun også til Christiansborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pil demonstrerer foran rådhuset - nu vil hun også til Christiansborg
Næstved - 23. juni 2018 kl. 20:09
Af Niels Brande

Siden Pil Ry Vedel tilbage i maj luftede sine frustrationer over udsigten til besparelser på handicapområdet i Næstved Kommune, har hun modtaget solid opbakning.

arrow Læs også: Multihandicappede Nanna holdes hjemme - Pasning er for dårlig

Det afspejlede sig blandt andet i den stak med omkring underskrifter imod besparelser, som hun overrakte til formand for omsorgs- og forebyggelsesudvalget Michael Perch (S) for nogle uger siden.

32-årige Pil Ry Vedel, som selv er udviklingshæmmet og bor i et bofællesskab i Næstved, har dog fra starten af haft en ambition også at samle opbakning til en demonstration.

I første omgang skulle den rette sig imod besparelser, men nu går hun hårdere til værks, fortæller hun.

Tirsdag 28. august klokken 18.30 har hun indkaldt til en demonstration foran Næstved Rådhus i Teatergade. Det fremgår af et opslag, der for tiden bliver spredt overalt i byen.

Hun håber, mange vil møde op og bakke op om budskabet, der nu er flere penge til handicappede og psykiatrien.

- Jeg håber, der kommer mindst 100, siger hun.

Hun regner med, at demonstranterne vil samle sig lidt tidligere, så byrådet kan nå at få budskabet med, inden byrådsmødet starter.

Demonstrationen falder i samme periode, som byrådet forhandler om de næste års budgetter.

Pil Ry Vedel mener dog ikke, det er nok bare at råbe politikerne i Næstved op.

Derfor annoncerer hun samtidig en demonstration ved Christiansborg, så de også kan få råbt folketingspolitikerne op.

Den kommer til at foregå tirsdag 2. oktober klokken 12 - samme dag, som Folketinget genåbner.

Hun har fået hjælp på sidelinjen til at anmelde demonstrationerne til politiet en arbejdskollegas søster, og hjælper med at få lavet skilte, så budskabet om flere penge til området kan spredes.

Pil Ry Vedel mærkede selv direkte konsekvenserne af stramme budgetter på handicap- og psykiatriområdet, da det tidligere på foråret kom frem, at den kreative Café Crea i Ramsherred lukker ved udgangen af juni.

Her er hun nemlig ansat, hvilket hun tidligere har fortalt Sjællandske om.

- Det har været det bedste arbejde, jeg nogensinde har haft. Min veninde og jeg troede, det var her, vi skulle blive gamle, sagde Pil Ry Vedel dengang.

Hun ved godt, at det er en større sag, hun kæmper for, og den kræver også mange kræfter af hende, men hun håber, budskabet når igennem til beslutningstagerne.

- Jeg har aldrig prøvet sådan noget før, så jeg er lidt spændt på det, siger den unge aktivist, som træder frem i en gruppe borgere, som ofte ellers ikke tager ordet i det offentlige rum.

arrow Sagen om Elene: Det store svigt. Kapitel 3.
23. juli 2018 kl. 11:15 Opdateret: kl. 11:15
Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk