12. maj 2021
Bækkeskov Gods er en fredet bygning fra 1795 med 27 værelser fordelt på godt 1300 kvadratmeter.
Bækkeskov Gods er en fredet bygning fra 1795 med 27 værelser fordelt på godt 1300 kvadratmeter.
Foto: Ole Hansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Peter Zobels luksusgods solgt for monstrøst beløb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Peter Zobels luksusgods solgt for monstrøst beløb
Næstved - 15. juli 2018 kl. 14:24
Af Esben Thoby

131.160.000 kroner.
Det var den monstrøse salgspris, som Michael Immanuel Jebsen i maj betalte for at købe Bækkeskov Gods, nordøst for Tappernøje. Det blev sat til salg i sensommeren 2017, da den forhenværende ejer, rigmanden og tidligere administrerende direktør i Codan Peter Zobel, døde.

arrow Læs også: Erfarent par overtager Hotel Fjordkroen

Det er den nylige tinglysning af handlen, som afslører salgsprisen på godset og de 800 tilhørende hektar jord, som Peter Zobel købte for 50 millioner kroner i 1995.

Ingen af den afdøde rigmands i alt fem nulevende børn havde lyst eller økonomisk mulighed for at overtage godset, som var belånt for godt 100 millioner kroner. Med prisen på mere end 131 millioner kroner bliver der dog et pænt overskud at fordele mellem arvingerne.

Den nye ejer af Bækkeskov Gods er 28-årige Michael Immanuel Jebsen. Han er søn af erhvervsmanden og milliardæren Hans Michael Jebsen, fjerde generation i den verdensomspændende handelsvirksomhed Jebsen & Co. Ltd.

Virksomheden har hovedsæde i Hong Kong, og her bor hele familien. Det har de tænkt sig at blive ved med trods den nylige erhvervelse, og det står fortsat i det uvisse, hvad man har tænkt sig at bruge godset til.

Familien Jebsen har - ligesom den tidligere ejer - tætte bånd til kongehuset. Således er Hans Michael Jebsen gift med Desirée Jebsens - født som tysk rigsgrevinde af Schaffgotsch - og parret er gode bekendte med kronprinsparret.

Nogle vil måske også huske familien fra en DR-dokumentar om Herlufsholm Skole, hvor flere af Michael Immanuel Jebsens yngre søskende medvirkede. Nu ejer deres storebror Bækkeskov Gods, bare 15 kilometer derfra i fugleflugt.

arrow Kro med fjordudsigt solgt til milliardær
19. juli 2020 kl. 07:52 Opdateret: kl. 17:08
arrow Fjordkroen har vokseværk: 15 nye værelser i år og flere er på vej
13. december 2018 kl. 07:23 Opdateret: kl. 11:29
arrow Se billederne: Her sover man godt til lyden af ingenting
05. februar 2018 kl. 05:50 Opdateret: kl. 14:58
Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk