4. juni 2020
Pendlerne kan glæde sig til fem minutters kortere rejsetid ved næste køreplanskift. Men næste år venter der anderledes alvorlige udfordringer. Foto: BaneDanmark
gallery icon

Se billedserie

Pendlerne kan glæde sig til fem minutters kortere rejsetid ved næste køreplanskift. Men næste år venter der anderledes alvorlige udfordringer. Foto: BaneDanmark
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Pendlernyt: Fem minutters kortere rejsetid til København

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pendlernyt: Fem minutters kortere rejsetid til København
Næstved - 17. oktober 2019 kl. 05:54
Af Kim Palm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når DSB skifter køreplan den 14. december kan pendlere fra Næstved se frem til fem minutters kortere rejsetid med toget til København H.

arrow Læs også: Banedanmark fastholder otte måneders lukning af jernbanen

Det oplyser DSB's trafikinformationschef Tony Bispeskov. I dag tager turen 57 minutter med hurtigste togafgang. Til december kan du komme til København på 52 minutter.

- Fem minutter er vel også værd at tage med. Det er 10 minutters sparet rejsetid om dagen og 50 minutter på en arbejdsuge, siger Tony Bispeskov.

Formanden for Næstved Pendlerklub, Robert Hansen, er ikke videre imponeret. Men trods alt tilfreds med, at pendlerne får høvlet lidt rejsetid af på den daglige togtur til Hovedstaden.

- Det er bedre end ingenting og så stopper togene heller ikke længere i Hedehusene i den nye køreplan. Det bliver rigtig rart, siger Robert Hansen.

Største nyhed på Sydbanen er nye nattoge fra København H til Næstved. Det er Pendlerklubben Næstved, der har efterlyst muligheden for at tage toget hjem i nattetimerne fredag og lørdag. Og det ønske opfylder DSB i den nye køreplan.

- Vi har haft succes med nattog til Holbæk og forventer også, der er et marked for det i Næstved, siger Tony Bispeskov.

Nattogene kører fra Østerport/København H kl. 1.43 og 3.43 og ankommer i Næstved kl. 2.50 og 4.50. Undervejs standser de i Valby, Høje Taastrup, Hedehusene, Trekroner, Roskilde, Viby Sjælland, Borup, Ringsted og Glumsø.

Den nye køreplan rækker frem til 27. marts 2020, hvor der venter togpendlerne anderledes alvorlige udfordringer, når DSB lukker for al togtrafik mellem Næstved og Ringsted. Forude venter fem måneder med togbusser, da BaneDanmark først forventes at genåbne strækningen 1. september 2020.

arrow Pendlermareridt: Flixbus lurepasser på Sydbanen
04. januar 2020 kl. 17:31 Opdateret: kl. 12:36
arrow Pendler til lokalpolitikere: Kæmp for jeres borgere
03. januar 2020 kl. 05:45 Opdateret: kl. 17:08
arrow Borgmester om banelukning: Sydsjælland bliver hægtet helt af
02. januar 2020 kl. 03:18 Opdateret: kl. 16:12
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk