13. august 2020
Pendlerformand Robert Hansen (th.), her sammen med DSB?s trafikinformationschef Tony Bispeskov, glæder sig over det nye alternativ til toget. Foto: Kim Rasmussen
Pendlerformand Robert Hansen (th.), her sammen med DSB?s trafikinformationschef Tony Bispeskov, glæder sig over det nye alternativ til toget. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Pendlerformand: DSB skal oppe sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pendlerformand: DSB skal oppe sig
Næstved - 02. juli 2019 kl. 10:55
Af Kim Palm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Næsten for godt til at være sandt.

arrow Læs også: Godt nyt fra DSB: Nu kører togene - næsten - til tiden

Sådan lyder det fra formanden for Næstved Pendlerklub, Robert Hansen, da Sjællandske fortæller ham, at Flixbus kommer til byen med mellem fire og ni daglige afgange - til både pendlere og øvrige passagerer - til startpriser på 29 kroner pr. tur.

- Det virker timet og tilrettelagt i en tid, hvor DSB står foran store udfordringer med lukning af banestrækningen mellem Næstved og Ringsted og hvis priserne holder, hvad de lover er det bestemt en løsning vi kan bruge til noget, siger Robert Hansen.

Han har - i hurtig hovedregning - regnet sig frem til at Flixbus vil være minimum 700 kroner billigere om måneden end billigste pendlerkort med DSB.

Robert Hansen tvivler dog på, at Flixbus kan afgå fra Kvægtorvet en hverdagsmorgen klokken 7 og være fremme ved stoppestedet i København klokken 8.15.

- Det virker lige lovlig optimistisk. Al erfaring fortæller os, at biltrafikken sander til ved Ishøj og bilisterne må køre i sneglefart til København, så jeg tvivler på at Flixbus kan klare morgenturen på fem kvarter. Men lad os nu se. Der er i hvert fald ingen tvivl om, at DSB skal oppe sig, hvis de ikke skal miste yderligere kunder, siger Robert Hansen.

Fjernbusruten med stoppested i Næstved er blevet en realitet efter at Folketinget i februar indførte en ny fjernbuslovgivning.

Den nye lov giver fjernbuspassagerer mulighed for at foretage rejser, som er minimum 75 km lange. De tidligere regler lød, at fjernbusserne skulle krydse grænser mellem to trafikselskabsgrænser eller mellem Fyn og Sjælland.

arrow Hurtigtog stopper 20 minutter i Ringsted: Pendlerne sukker
06. juli 2019 kl. 05:52 Opdateret: kl. 15:24
arrow DSB svarer igen: Vi matcher Flixbus på prisen
03. juli 2019 kl. 14:46 Opdateret: kl. 12:57
arrow Fjernbus udfordrer DSB: Kør til København for 29 kroner
02. juli 2019 kl. 05:52 Opdateret: kl. 08:52
Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk