25. februar 2020
»Girafes« kommer til at fylde i gadebilledet, hvor de tre-fire meter høje eksotiske dyr rager godt op.
gallery icon

Se billedserie

»Girafes« kommer til at fylde i gadebilledet, hvor de tre-fire meter høje eksotiske dyr rager godt op.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Pas på løse giraffer og strømere i gaderne: Teaterfestival er tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pas på løse giraffer og strømere i gaderne: Teaterfestival er tilbage
Næstved - 08. august 2018 kl. 19:43
Af Niels Brande
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En lille mand i et alt for lille jakkesæt i kamp med et selvopslåeligt telt, en flok giraffer fra Spanien og en samling skøre strømere. Der er risiko for et godt grin, når der fredag og lørdag for andet år i træk er Street Cut, Næstveds egen gadeteater festival. Bag festivalen står egnsteatret Dansk Rakkerpak & Faster Cool samt Grønnegades Kaserne Kulturcenter.

arrow Læs også: En af de grand old women åbner teatersæsonen

- Vi har lavet et internationalt program, og det betyder ikke bare, at kunstnerne siger lidt på fransk eller italiensk, men at det er nonverbalt teater, siger Niels Grønne, kunstnerisk leder for Dansk Rakkerpak.

I år bliver der gjort lidt mere ud af festivalpladsen end første år med flere aktiviteter for børn og voksne. Ind imellem leveres der livemusik til gadefestivalen, og sult og tørst er der også råd for i festivalpladsens boder. Det hele foregår i festlige rammer på en plads pyntet op med vasketøj.

- Vi vil gerne have, at folk bliver hele dagen, men indslagene ind imellem er også for, at programmet hænger sammen, siger John Nørbjerg, leder af Grønnegades Kaserne Kulturcenter.

På kulturcentret er de vant til store arrangementer, og Dansk Rakkerpak har også efterhånden opbygget en solid festivalerfaring. Siden 2011 har de stået i spidsen for Bornholms Internationale Gadeteaterfestival, hvor Niels Peter Kløft, kunstnerisk leder i Dansk Rakkerpak, har været ankermand og indtil denne sommer også været festivaldirektør. Desuden har rakkerpakkerne en aktie i Passagefestivalen, som forbinder Helsingør og Helsingborg over Øresund.

Læs meget mere om festivalen i Sjællandske, onsdag.

arrow Mr. Næstved Teater ser alle forestillinger
15. august 2018 kl. 15:24 Opdateret: kl. 12:38

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk