27. september 2021
38-årige Sanne Nielsen har været ansat som pædagog i Næstved Kommune siden 2007. Her er vilkårene for både børn og personale blev dårligere og dårligere, og de skriger efter flere hænder. Foto: Thomas Olsen
38-årige Sanne Nielsen har været ansat som pædagog i Næstved Kommune siden 2007. Her er vilkårene for både børn og personale blev dårligere og dårligere, og de skriger efter flere hænder. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Pædagog skriger efter flere kollegaer: Vores arbejde bliver ikke helhjertet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Pædagog skriger efter flere kollegaer: Vores arbejde bliver ikke helhjertet
Næstved - 21. maj 2019 kl. 17:30

Af Mia Than West
I dag har været en D-dag. Det er bare ren overlevelse og brandslukning.

arrow Læs også: Forældre bakker op om lille prisstigning på børnepasning

Sådan siger 38-årige Sanne Nielsen. Hun er uddannet pædagog og har arbejdet i den samme daginstitution i Næstved Kommune siden 2007. Her har hun med de allermindste børn at gøre fra syv måneder til to år. De er to voksne, der skal dække timerne på stuen. Der skal skiftes bleer, puttes og mades. Fire ud at de i alt otte børn på stuen kan ikke gå. Det kræver ekstra meget opmærksomhed.

Sanne Nielsen inddeler dagene i A, B, C og D, hvor D er den værste. Mandag er institutionen ramt af ferie, og kollegaen skal gå klokken 14.45. Sanne Nielsen er tilbage på stuen - alene med en masse børn.

- I sådan en situation har der ikke været nærvær. Vi får det til at fungere. Det er små mennesker, vi arbejder med. De er kun i gang med at udforske verden. Vi kan jo ikke bare være ligeglade, siger hun til Sjællandske.

Dårlig samvittighed
Sanne Nielsen har efterhånden lært at prioritere tiden og forsøger at sætte børnene i første række. Men der er mange praktiske ting, der også skal udføres.

- Der er kommet meget administration og meget papirarbejde. Der er eksempelvis indstillinger af børn og kompetencehjul. Det trækker hår ud, og det er tidskrævende. Den tid går fra børnene, siger Sanne Nielsen og fortæller om den dårlige samvittighed hun får, når hun må efterlade en kollega alene på stuen.

- Når man sidder og laver de ting, har man altid i baghovedet, at nu er en kollega alene. Jeg elsker virkelig mit job. Jeg har en dejlig arbejdsplads, en god leder og skønne kollegaer. Her er rart, men der er bare ikke den samme tid til børnene og kollegaerne, siger hun.

Ikke helhjertet
Når børnene sover, er der et pusterum. Men det bliver ofte brugt på praktiske ting. Der skal stilles i opvaskemaskinen efter mad, og der skal vaskes hagesmække. Der er heller ikke den samme tid til forældresamtaler, som der var tidligere, fortæller pædagogen.

- Det skal der være tid til. Samarbejdet med forældrene er rigtig vigtigt. Mange snakke kan du tage i garderoben, men det er ikke alle ting, siger Sanne Nielsen, der løber hurtigere for at kunne nå alle opgaver.

- Det er fordi, vi går på arbejde med vores hjerte. Vi skal nok få tingene til at lykkes. Men det hele bliver et halvt stykke arbejde. Det bliver ikke helhjertet, uddyber pædagogen.

Afsætte flere penge
Der har alene i den daginstitution hun arbejder i været omkring 11 fyringer på 12 år. Og der er ikke kommet færre børn på stuerne. Sanne Nielsen og kollegaerne skriger efter flere hænder. Hun er ikke i tvivl om, at den manglende nærvær og omsorg er med til at skabe flere børn med særlige behov.

- Der har aldrig været så mange indstillinger. Min egen datter vil være ligesom sin mor. Inderst inde siger jeg don't do it, fortæller Sanne Nielsen og peger på, at det er politikerne, der skal afsætte flere penge til området, hvis tingene skal ændre sig.

- Hvad er det for et produkt, politikerne vil have? Du får ikke et godt produkt ud af, at vi ikke trøster børnene og ser dem i øjnene, fastslår hun.

Flere kollegaer
Antallet af pædagoger i daginstitutioner er et emne, der i øjeblikket diskuteres politisk i valgkampen.

SF ønsker, at der ansættes flere pædagoger i børnehaver og vuggestuer og stiller krav om, at en ny regering indfører minimumsnormeringer, så der er mindst én voksen til tre børn i vuggestuer og mindst én voksen til seks børn i børnehaver.

Det hilser Sanne Nielsen velkommen. Hun ønsker allermest, at politikerne skærer ned på alt det skriftlige arbejde, og at der kommer flere hænder i daginstitutionerne.

- Det ville være så dejligt. Jeg synes, der skal ske noget nu. Jeg skal have nogle flere kollegaer, erklærer hun.

arrow Borgmesterens støttepartier indgår valgforbund: Her er de
09. januar 2021 kl. 18:54 Opdateret: kl. 12:55
Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk