21. februar 2019
På billedet her er sidste års Rynkeby-karavane på træningstur med holdkaptajn Mikael Kastrup Hansen i front (til venstre). Han er også kaptajn for Team Rynkeby Storstrøm 2019, som sætter kursen mod Paris den 29. juni. Foto: Lars Havn Eriksen
gallery icon

Se billedserie

På billedet her er sidste års Rynkeby-karavane på træningstur med holdkaptajn Mikael Kastrup Hansen i front (til venstre). Han er også kaptajn for Team Rynkeby Storstrøm 2019, som sætter kursen mod Paris den 29. juni. Foto: Lars Havn Eriksen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: På to hjul til Paris: Nye og gamle rynker klar til at tage fat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På to hjul til Paris: Nye og gamle rynker klar til at tage fat
Næstved - 14. september 2018 kl. 18:19
Af Mia Than West
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Team Rynkeby Storstrøm 2019 er sat, og både nye og gamle rynker er klar til at tage fat og sætte kurs mod Paris til næste sommer.

arrow Læs også: Næstved-rynker på scenen da Team Rynkeby satte rekord

I alt er 53 ryttere og 14 servicefolk sluppet gennem nåleøjet og blevet udvalgt blandt mange potentielle ansøgere til at være en del af truppen.

Det er især sammenholdet - både blandt ryttere og servicehold - som er vigtigt i starten, fortæller holdets kaptajn Mikael Kastrup Hansen.

- Det er meget vigtigt for os og hele den her gruppe af fantastiske mennesker, at uanset om man er rytter eller på serviceholdet, så er vi alle sammen rynker, siger holdkaptajnen.

- Serviceholdet forpligter sig ikke på samme måde til at deltage i indsamlingen, men de er meget velkommen til at være med, uddyber Mikael Kastrup Hansen overfor avisen.

Team Rynkeby er et europæisk velgørenhedscykelhold, som hvert år cykler til Paris for at samle penge ind til børn med kritiske sygdomme og deres familier. Og forude venter hårdt arbejde for truppen, inden turen går mod Paris.

I vinterhalvåret spinnes der indendørs i træningscenter, og fra den 1. marts og frem mod turen skal rytterne som udgangspunkt cykle 2500 kilometer på landevejen for at blive helt klar til at cykle de omkring 1300 kilometer fra Næstved til Paris.

Men inden truppen for alvor går i gang med træningen og med at skaffe penge ind via diverse arrangementer og sponsorater, skal en masse lavpraktiske ting på plads.

- Vi er i opstartsfasen, og for en helt ny rynke skal cyklen og tøjet vælges. Det betyder rigtig meget, at man kommer til at ligne en rigtig rynke, konstaterer Mikael Kastrup Hansen.

Som noget nyt i år vil styregruppen bag Team Rynkeby Storstrøm gøre mere ud af at involvere truppens familier og aktivere dem noget mere i arbejdet.

- Der har altid været et kæmpe ønske om, at man lavede noget for familierne for at give et indblik i, hvorfor det lige er, at far er så meget væk, siger Mikael Kastrup Hansen.

Han er selv er far til tre børn på to, tre og otte år og har været en del af Team Rynkeby siden 2014.

- Familierne kan hjælpe til med at sælge juletræer, og de kan eksempelvis stå for depoterne, når rytterne skal på landevejen. De bliver en del af det, om de vil det eller ej, fastslår holdkaptajnen.

Team Rynkeby består i 2019 af 2100 motionscykelryttere og 500 hjælpere fordelt på 54 lokale hold fra henholdsvis Danmark, Sverige, Finland, Norge, Færøerne, Island og Tyskland.

Team Rynkeby Storstrøm kører mod Paris med afgang fra Næstved lørdag den 29. juni 2019.

arrow Se billeder: Team Giv Håb cykler for 120.000 børn og unge
30. juli 2018 kl. 10:23 Opdateret: kl. 08:41
arrow Rynkeby: Vi er i Paris
09. juli 2018 kl. 10:05 Opdateret: kl. 09:02
arrow Team Rynkeby tog Huy og er klar til Paris
07. juli 2018 kl. 14:27 Opdateret: kl. 14:27

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk