24. september 2020
Man kan rolig sige, at Naturstyrelsens Mette Buhr (tv.) og Marie Roland går ind for lokalt producerede fødevarer. Hyldebærrene fra Ladby Skov serveres på torsdag i Ladby Skov. Foto: Anna C. Møhl
Man kan rolig sige, at Naturstyrelsens Mette Buhr (tv.) og Marie Roland går ind for lokalt producerede fødevarer. Hyldebærrene fra Ladby Skov serveres på torsdag i Ladby Skov. Foto: Anna C. Møhl
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: På skovtur med ministeren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På skovtur med ministeren
Næstved - 10. september 2019 kl. 16:03
Af Anna C. Møhl
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er formentlig første gang i landsbyen Ladbys historie, at en minister kommer på besøg. Det sker på torsdag. I anledning af, at TV2 og Danmarks Naturfredningsforening lørdag har et stort indsamlingsshow med det formål at samle penge ind til en million træer, skal miljøminister Lea Wermelin (S) på skovtur i Ladby.

arrow Læs også: Tre nye vandreruter bringer naturen tættere på

- Jeg vil gerne være med til at åbne danskernes øjne for, hvor vigtige de nye skove er for drikkevandet, vores fælles klimaregnskab og muligheden for at tage et pusterum i det grønne. Derfor håber jeg, at mange danskere vil benytte muligheden for en guidet aftentur i en af de nye statslige skove landet over, siger Lea Wermelin.

Ministeren og Naturstyrelsen inviterer torsdag kl. 17.30 til aftengåtur i Ladby Skov, som blev plantet i 2013. Den er på i alt 35 hektar og er anlagt med bøg og eg som hovedtræarter. Der er også udsigter og lysåbne naturtyper, og de store åbne arealer plejes af dyr fra et lokalt græsningslaug. Går man fra den gamle kirkesti forbindes Ladby Skov med naturstien Fodsporet mellem Næstved og Slagelse.

Naturstyrelsen og Næstved Kommune har de seneste 11 år arbejdet sammen om at lave de nye skove og naturområder. Den samlede statsskov udgør nu 328 hektar, hvoraf kommunen har overdraget cirka 230 hektar arealer til staten. Naturstyrelsen har opkøbt de resterende hektar og har plantet skov og etableret en lang række friluftsfaciliteter.

Det anbefales, at man trækker i gummistøvlerne, inden man går med ministeren og Naturstyrelsen på guidet tur og høre mere om Ladby Skov.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk