25. august 2019
Det mest irriterende ved at få en p-bøde er, at man kun kan rettet vreden ét sted hen. Og det er indad. Modelfoto: Leo Grøndal
Det mest irriterende ved at få en p-bøde er, at man kun kan rettet vreden ét sted hen. Og det er indad. Modelfoto: Leo Grøndal
Foto: © Leo Grøndal Østerbro 47 4200 S/t
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: P-vagterne er kommet for at blive

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

P-vagterne er kommet for at blive
Næstved - 19. februar 2019 kl. 09:16
Af Anna C. Møhl
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når du har glemt at sætte p-skiven og den aktive parkeringsvagt har været vaks og skriver dig en bøde på 510 kroner, er det staten, der skummer fløden. 70 procent af de indtægter Næstved Kommune har fra p-afgifter og betalt parkering, ryger direkte i statskassen. Også selv om det er kommunen, der afholder udgifterne til p-vagter og betalingsanlæg.

Hidtil har staten fået halvdelen af indtægterne fra parkeringsordningen i det centrale Næstved. Men efter en ny p-aftale, har Byrådets økonomiudvalg haft en del debat om fri og gratis parkering kontra en stigning i timeprisen på få udvalgte p-pladser. Parkeringsvagterne bevares i bymidten. Desuden stiger prisen pr. time fra 8 til 10 kroner for at stille sin bil på Axelhusparkeringen, Kattebjerg og på Kvægtorvet foran Grønnegades Kaserne.

- P-vagterne er kommet for at blive, siger borgmester Carsten Rasmussen (S), der mener, at fuldstændig fri parkering er den gale vej at gå.

Uden p-vagter ville bilister stille deres biler alle mulige og umulige steder. Blandt andet foran Sct. Mortens Kirke, hvor der reelt kun må holde rustvogne og bryllupslimousiner.

Parkeringsautomaterne i bymidten indbringer årligt cirka 800.000 kroner. 556.000 kroner ryger i statskassen. Dertil kommer en årlig udgift på 110.000 kroner på at drive P-automaterne. Overskuddet er dermed til at overskue. Men ved at fastholde betalt parkering ganske få steder, vil man altid kunne finde en ledig plads, lyder argumentet.

Nyhedsbrevet for Sjællandske Næstved / Ugeavisen Næstved/ Søndagsavisen Sydsjælland
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 06.00
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk