19. oktober 2019
Det nye p-hus på Grønvej indvies tirsdag den 4. september kl. 16.15. Der bliver plads til 300 biler i alt. Foto: Anna C. Møhl
Det nye p-hus på Grønvej indvies tirsdag den 4. september kl. 16.15. Der bliver plads til 300 biler i alt. Foto: Anna C. Møhl
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: P-hus indvies med p-tærter og sodavand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

P-hus indvies med p-tærter og sodavand
Næstved - 01. september 2018 kl. 12:00
Af Mia Than West
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det nye parkeringshus på Grønvej skulle oprindelig have stået klar inden sommerferien. Planerne blev ad flere omgange forsinket, men nu er p-huset med plads til 300 biler endelig klar til at blive taget i brug.

arrow Læs også: P-hus forskønnelse på vej

Det markeres ved en uformel åbning tirsdag den 4. september klokken 16.15 ved indgangen på parkeringspladsen. Her er alle velkommen til at komme og se det nye hus, skåle i sodavand og måske nyde en P-tærte. Herefter kan p-huset frit benyttes. Det bliver byens første parkeringshus, og der er gratis og ubegrænset parkering.

Et nyt parkeringshus i Roskilde har for nylig fået hård kritik efter åbningen den 17. august. Det store og dyre betonbyggeri er simpelthen for lavt og snævert at køre rundt i, lyder kritikken.

Det har man taget højde for i Næstved, forsikrer Birgit Melsen, der er projektingeniør i Næstved Kommune.

- Vi har jo købt et hus, der selvfølgelig skal fungere. Entreprenøren har bygget mange p-huse, og de har testet det og kørt rundt i det. Det har håndværkerne også, fortæller projektingeniøren.

Det nye p-hus i Næstved har en højdebegrænsning på 2,1 meter. En Citröen Berlingo måler eksempelvis 1,81 cm i højden, og det betyder, den sagtens kan parkere i huset. Det er et helt bevidst valg, at p-huset ikke skal kunne rumme eksempelvis større varevogne.

- Det er beregnet til pendlere. En lille varevogn kan godt være der, men det er primært til personbiler, siger Birgit Melsen.

Når parkeringshuset på Grønvej står færdigt, letter presset på de midlertidige p-pladser, som kommunen har etableret, efter at Posthusparkeringen lukkede 30. juli i forbindelse med byggeriet af Udlændingestyrelsen

Næstved Kommune er også i gang med at bygge et p-hus på Tjæregrunden på Kählersvej. Det vil have 470 parkeringspladser og får tilkørsel fra den nye Rampen. Det forventes at kunne åbne i løbet af december måned.

arrow P-hus på Grønvej er klar onsdag
30. august 2018 kl. 07:15 Opdateret: kl. 17:13
arrow Stibro til Grønvejs nye P-hus er løftet på plads
16. august 2018 kl. 12:07 Opdateret: kl. 12:07
Nyhedsbrevet for Sjællandske Næstved / Ugeavisen Næstved/ Søndagsavisen Sydsjælland
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 06.00
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk