28. september 2021
Susen von Warburg er blevet en internationalt navn, og i dag er hun at finde i tyske Bild Zeitung. På billedet er hun sammen med Lucas Neiiendam og nogle af rævene. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Susen von Warburg er blevet en internationalt navn, og i dag er hun at finde i tyske Bild Zeitung. På billedet er hun sammen med Lucas Neiiendam og nogle af rævene. Foto: Thomas Olsen
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Overvægtige ræve bliver internationalt kendt: Så langt har historien spredt sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Overvægtige ræve bliver internationalt kendt: Så langt har historien spredt sig
Næstved - 22. januar 2021 kl. 20:34
Af Nina Lise

Det har været nogle hektiske dage på Papegøje Hotellet i Askov.

arrow Læs også: Godsejer glæder sig over nyt projekt: Det er en gave til naturen

Først var rævene i det lokale dagblad, og så ringede P4 Sjælland. Herefter kom rævene på forsiden af Ekstra Bladet, og i dag kan man læse om dem i den tyske tabloidavis Bild.

Samtidig skal Susen von Warburg sidde klar til et liveinterview over Skype.

- Jeg troede først, at det var telefonfis og sagde »den er go' med dig«. Men damen i den anden ende sagde, at det var rigtigt nok. Bild er jo et blad, som Se & Hør var i gamle dage med historier om de kendte og de kongelige. Jeg anede ikke, at de interesserede sig for dyrevelfærd, fortæller Susen von Warburg, indehaver af Papegøje Hotellet i Askov.

Artiklen fortsætter under billedet

Susen von Warburg troede, det var telefonfis, da de ringede fra den tyske avis Bild. Privatfoto

- Det er begyndt at blive lidt overvældende. Især da de ringede fra Tyskland, men heldigvis taler jeg fem sprog ud over dansk, fortsætter hun med et smil.

Det rigtige tidspunkt

Hun undrer sig over, at det netop er rævene, medierne interesserer sig for, og ikke for eksempel de 100 grise, hun har hjulpet gennem årene. Men som dyreaktivist siger hun ikke nej tak til opmærksomhed.

Hun håber, at den megen medieomtale vil få folk til at tænke sig om en ekstra gang, næste gang de overvejer at købe et stykke tøj med pels.

- At vi får så meget opmærksomhed kan måske skyldes tiden, vi rammer. Folk går hjemme og har mere tid til at tænke over tingene. Og så berører det folk, når de hører om ræve, der går i små bure og bliver dræbt ved, at der bliver sat strøm til dem, siger Susen von Warburg, der reddede de 12 ræve fra Danmarks sidste rævefarm og nu har bygget et stort habitat til dem, hvor de skal nyde det frie liv.

Artiklen fortsætter under billedet

Susen von Warberg er vild med dyr, især dem med pels og poter. Derfor har kun købt 12 ræve fra Danmarks sidste rævefarm, der netop er lukket ned. Foto: Kim Palm

Lever fra dag til dag

Susen von Warburg er idealist og kæmper for øget fokus på dyrevelfærd og pelsindustri.

Men man kan ikke leve af idealisme alene og slet ikke, når der også skal betales dyrlægeregninger, foder, habitatindretning og ikke mindst strøm, der er den største post på budgettet.

Papegøjer kræver 20 grader, men også i hundepensionen, hos hendes egne hunde og i butikken er der varme på, og rævene kræver luftcirkulation, så der ikke bliver fugtigt i deres bygning.

Artiklen fortsætter under billedet

Døren står åben til Papegøjehotellet i Askov ved Næstved. Her kan man blandt andet opleve fritflyvende papegøjer som araen Pablo. Foto: Kim Rasmussen

- Vi lever fra dag til dag. Det første år fik jeg løn, fordi hundepensionen og hundesportscentret gik godt, men så kom coronaen og lukkede alt ned, fortæller Susen von Warburg.

- Folk vil gerne ud i naturen, men de søger væk fra samlingspunkter som for eksempel besøgsgården, og der er ingen, der rejser. Så vi kan kun håbe, at medieomtalen får flere til at få øjnene op for os, supplerer hendes datter, Madeleine von Warburg.

Skjult perle

Papegøje Hotellet driver en besøgsgård, hvor man kan komme ind til de fleste af dyrene.

Det har mange børnefamilier stor glæde af, fortæller Madeleine von Warburg.

Artiklen fortsætter under billedet

Susen Von Warburg er klar til at tage imod både heste, hunde og fugle, hvis politiet ringer hende op. Her står hun med den hvidtoppet kakadue Leah på nakken og hesten Misla på 10 år. Foto: Kim Rasmussen

Derudover kan man støtte projektet ved at købe et årskort, blive fadder for et dyr, donere penge eller ting, der er brug for - for eksempel ræveigloer eller hundehuse.

Frivillige hjælper med at fodre, gøre rent hos dyrene, vedligeholde habitater og hente frugt og grønt hos de supermarkeder, Susen von Warburg har aftaler med.

- Desuden arbejder jeg på at finde fonde og puljer, der på samme måde som os kan se det fantastiske i projektet. Jeg er i kontakt med en professionel fundraiser, der vil gøre det, fordi hun gerne vil hjælpe dyrene, fortæller Madeleine von Warburg.

- Der er masser af godhjertet, men folk skal lige opdage, at der er den her lille skjulte perle i Askov, før de kommer.

arrow Saltø Å bliver til vintersø: En gave til fiske og fugleliv
29. januar 2021 kl. 04:43 Opdateret: kl. 15:42
arrow Ny lystfiskerforening har snøren ude efter de unge
23. januar 2021 kl. 19:01 Opdateret: kl. 17:14
arrow På tur på Mogenstrup Ås - Danmarks største bjergkæde
22. januar 2021 kl. 07:00 Opdateret: kl. 15:47
Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk