21. september 2020
Sådan kan Nylandsmose komme til at se ud, her en illustration fra gruppen mod solceller syd for Gavnø. Illustration: Steen Knarberg
gallery icon

Se billedserie

Sådan kan Nylandsmose komme til at se ud, her en illustration fra gruppen mod solceller syd for Gavnø. Illustration: Steen Knarberg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ornitologer klager til EU over solcelleanlæg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ornitologer klager til EU over solcelleanlæg
Opdateret 12. april 2019 kl. 10:02
Næstved - 12. april 2019 kl. 09:50
Af Kim Palm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fuglene er i fare. Det mener Dansk Ornitologisk Forening, som nu har sendt en klage til EU-kommisionen over, at regeringen har reduceret området omkring Nylandsmose som særligt fuglebeskyttelsesområde.

arrow Læs også: Oplev havørne på fjorden

Dermed giver regeringen Næstved Kommune mulighed for at omlægge landets ældst inddæmmede fjordområde til Danmarks største solcellemark på 200 hektar - og det er en trussel mod områdets fugleliv, mener ornitologerne.

Ornitologernes fugletællinger viser, at Nylandsmoseområdet er en populær rasteplads på trækruten for især sangsvaner, bramgæs og grågæs og også den sjældne vadefugle Hjejlen er set i koncentrationer på op til 450 fugle i Nylandsmose, fremgår det af skrivelsen fra Dansk Ornitologisk Forening til EU-kommisionen.

- I projektet fra Gavnø er solcellerne placeret så tæt, at det vil være direkte ødelæggende for områdets fugleliv, når de ikke længere kan fouragere i området om vinteren, siger biolog i Dansk Ornitologisk Forening, Knud Flensted, som også frygter for havørnene i Vejlø Skov.

Læs mere i Sjællandske.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk