27. september 2020
NEMF-formand Peter Stevnhoved (tv.) mødtes mandag med Ole Madsen, formand for Bikubens Fusionsfond, for at kigge nærmere på forholdene på Herlufsholm, hvor HICSUM-festivalen skal afholdes. Fonden har netop givet et økonomisk bidrag til festivalen, hvor økonomien dermed er ved at være på plads - også selvom man regner med højst 40 publikummer til hver af de i alt 11 koncerter. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

NEMF-formand Peter Stevnhoved (tv.) mødtes mandag med Ole Madsen, formand for Bikubens Fusionsfond, for at kigge nærmere på forholdene på Herlufsholm, hvor HICSUM-festivalen skal afholdes. Fonden har netop givet et økonomisk bidrag til festivalen, hvor økonomien dermed er ved at være på plads - også selvom man regner med højst 40 publikummer til hver af de i alt 11 koncerter. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Optimistiske NEMF sælger billetter til festival og opera

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Optimistiske NEMF sælger billetter til festival og opera
Næstved - 19. maj 2020 kl. 17:45
Af Esben Thoby

Arrangement efter arrangement er blevet aflyst på det seneste. Alligevel er man optimistiske hos Næstved Early Music Festival (NEMF), der satser på både at kunne afholde Herlufsholm International Chamber Musical Festival (HICSUM) fra 12. til 17. juli samt opera under åben himmel på Bredstræde den 23. august.

arrow Læs også: Opfordring til operagratister: Køb billet eller hold jer væk

- Folkekirkerne er netop åbnet, hvor der skal være en meter mellem folk - to hvis de synger. Hos os synger man ikke med, og vi har en klar formodning om, at når fase 3 af genåbningen indledes i juni, så bliver det muligt at samles mere end ti, siger NEMF-formand Peter Stevnhoved.

Han regner med, at det bliver tilladt at samles op til 50 mennesker. Dermed vil man sælge 40 billetter til hver af de 11 HICSUM-koncerter, da der også skal være plads til op imod otte musikere.

- Reduceringen betyder ikke så meget for os, for vi er vant til lave publikumstal. Kammermusik er komponeret til små rum, og selvom der vel normalt kan være omkring 150 mennesker i festsalen på Herlufsholm, havde vi i forvejen sat et loft på maksimalt 100, som er mere optimalt for publikum, forklarer Peter Stevnhoved.

Formanden glæder sig samtidig over, at DR transmitterer fra festivalen, så kammermusikken kan nå ud til et endnu større publikum.

Deler koncert i to

Opera under åben himmel har været et populært NEMF-arrangement, og meningen var, at det skulle have fundet sted igen i juni. Det er nu udskudt til 23. august.

- Vi håber, at der til den tid må være 500 samlet, i hvert fald udendørs. Der kommer nok til at være op imod 100 medhjælpere, så vi vil sælge 400 billetter men dele arrangementet op i to koncerter. Men det er klart, at det lige nu er mere et spørgsmål om at tro end at vide, erkender Peter Stevnhoved.

Artiklen fortsætter under billedet

Billede

Det var et enormt trækplaster, da NEMF sidste år afholdt operakoncert under åben himmel. I år satses der på to koncerter med hver 400 betalende gæster. Håbet er, at gratister også kan nyde musikken, men det er endnu mere usikkert. Foto: Thomas Olsen


Sidste år blev der solgt 200 operabilletter, men op imod 1000 mennesker nød musikken som gratister ved den fritlagte Suså. Koncerten er nu rykket et stenkast væk til selve Bredstræde-parkeringspladsen, men håbet er, at folk stadig vil kunne få en gratis oplevelse på græsplænen, der siden er blevet en legeplads rigere.

- Det vil være rigtig ærgerligt, hvis det ikke kan lade sig gøre. Det trak rigtig meget sidste år, og det er en del af konceptet. Der er lagt op til, at hvis vi som arrangør kan garantere, at der er plads mellem de betalende og gratister, og vi kan sørge for, at de holder afstand, så er det muligt, siger NEMF-formanden.

Han fortæller, at man i øjeblikket er i dialog med Grønnegades Kaserne Kulturcenter om et samarbejde, der kan bane vejen for, at det kan lade sig gøre med et stort arrangement.

- Publikumshåndtering er deres speciale, så vi taler med dem i øjeblikket. Jeg er lige så optimistisk med operakoncerten, som jeg er i forhold til HICSUM, fastslår Peter Stevnhoved.

Forskel må udjævnes

Senest 15. august skal NEMF have det "sort på hvidt", hvor mange mennesker, de må sælge operabilletter til. Når det gælder HICSUM, vil de trække deadline helt til selve dagen.

- Men jeg er altså overbevist om, at der nok skal blive åbnet for flere publikummer. Man må jo gerne være samlet mange mennesker i for eksempel Bauhaus og Ikea. Den forskel mellem erhvervslivet og kulturen må blive udjævnet inden længe, hvis der skal være bare lidt retfærdighed til, mener Peter Stevnhoved.

Han hæfter sig desuden ved, at Italien netop har meldt ud, at der fra 15. juni må samles 200 indendørs og 1000 udenfor. Det samme burde også kunne lade sig gøre i Danmark.

Billetsalget til begge arrangementer er åbnet. Der er allerede reserveret 20 partoutkort til HICSUM, hvor der faktisk kun er omkring 135 ledige billetter tilbage til de 11 koncerter, som tager udgangspunkt i Beethovens 250 års fødselsdag.

arrow Opera i lange baner
25. juli 2020 kl. 16:54 Opdateret: kl. 10:14
arrow Festival fejrer Beethovens fødselsdag for fuld musik
09. juli 2020 kl. 18:41 Opdateret: kl. 08:59
arrow Sommeropera vender tilbage - men hvor skal den afholdes?
04. december 2019 kl. 07:23 Opdateret: kl. 15:36
Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk