24. januar 2021
Nedrivningsfirmaet er netop blevet færdige med arbejdet i kælderen, hvorfra der er fjernet 40 tons kemikalier og vilde mængder af kabler og ledninger. Museum Sydøstdanmarks byggeleder på projektet Ruben Venø (t.v.) og museets ejendoms- og udstillingschef Thorbjørn Kolbo viser rundt.
gallery icon

Se billedserie

Nedrivningsfirmaet er netop blevet færdige med arbejdet i kælderen, hvorfra der er fjernet 40 tons kemikalier og vilde mængder af kabler og ledninger. Museum Sydøstdanmarks byggeleder på projektet Ruben Venø (t.v.) og museets ejendoms- og udstillingschef Thorbjørn Kolbo viser rundt.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Oprydningen er i gang på glasværket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Oprydningen er i gang på glasværket
Næstved - 17. juni 2018 kl. 07:22
Af Helle Hansen

Til foråret 2020 slår Det ny Holmegaard dørene op til en blanding af museum, eskperimentarium, arbejdende værksteder og butikker. Senest udmeldte åbningsdato hed ellers slutningen af 2019, men det kan ikke nås.

arrow Læs også: Billedserie: Det Ny Holmegaard er klar til første spadestik

- Foråret 2020 er voldsomt hurtigt, hvis du spørger ingeniører og bygningsfolk, men vi tror på, at det kan lade sig gøre, fordi vi selv kan gøre nogle af tingene og styrer det stramt, siger Thorbjørn Kolbo, ejendoms- og udstillingschef hos Museum Sydøstdanmark, som står bag det nye moderne museum i tæt samarbejde med Næstved Kommune.

Noget usædvanligt har Museum Sydøstdanmark egen byggeafdeling og eget udstillingsteam, så der løbende kan justeres på planerne. Inden oprydningen for alvor i gang i anden uge i maj, har Museum Sydøstdanmarks fagfolk afgjort, hvad der skal bevares, og hvad der skal ud. Et rådgivende ingeniørfirma Moe har været med til at planlægge, hvordan det omfattende arbejde skal deles op og i udbud. Og arkitektfirmaet Rønnow, som arbejder med bevaring af arkitektur, været inde over for at vurdere, hvilke vægge det vi være smart at fjerne under nedrivningen. Rønnow er også ind over, når der skal kigges på området udenfor.

Den store renovering kommer i udbud til november, og når vinderen af licitationen er fundet, tager det formentlig ni til 10 måneder at løse alle opgaverne, som også omfatter nye vinduer og døre, renovering af taget, nyt el og VVS, nyt klimaanlæg og ventilation.

Nedbrydningen og oprydningen bliver efter planen færdig lige efter sommerferien. 40 tons kemikalier er allerede fjernet fra kælderen og i alt skal 260 tons materialer fjernes fra glasværket, inden selve renoveringen kan gå i gang.

arrow Kunstforening har ingen flytteplaner
26. september 2018 kl. 18:25 Opdateret: kl. 10:55
arrow Ny direktør ansat til Det ny Holmegaard
12. august 2018 kl. 17:23 Opdateret: kl. 15:49
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk