19. juni 2021
Det er nu eller aldrig for Næstved, lød det mandag fra Emersons to topdirektører Jakob Nøhr og Erick Morales, her sammen med Rasmus Holst-Sørensen, Næstved Erhverv og Torben Johansen (tv), Næstved Erhvervsforening.Fotos: Anders Ole Olsen
gallery icon

Se billedserie

Det er nu eller aldrig for Næstved, lød det mandag fra Emersons to topdirektører Jakob Nøhr og Erick Morales, her sammen med Rasmus Holst-Sørensen, Næstved Erhverv og Torben Johansen (tv), Næstved Erhvervsforening.Fotos: Anders Ole Olsen
Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Opråb fra virksomhed: Det er nu eller aldrig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Opråb fra virksomhed: Det er nu eller aldrig
Næstved - 07. oktober 2020 kl. 18:00
Af Kim Palm

What the fuck!!?? Det var ikke de pæneste gloser, der blev taget i brug, da Emersons amerikanske topledelse sidst var på besøg på fabrikken på Åderupvej.

arrow Læs også: Bedre regnskab end ventet trods corona: Plus på 40,5 millioner kroner

- Det begyndte ellers fint i Kastrup, og så gik det ned af motorvejen, men da vi nåede Billigblomst i Holme-Olstrup og sad fast i trafikken, kiggede de på mig med et forundret udtryk: Hvad har I gang i hernede?, lød spørgsmålet, som jeg ærligt talt selv har svært ved at svare på, siger global direktør i Emerson Marine, Jakob Nøhr.

Nej til udvidelse

Det handler om motorvejen - eller manglen på samme. Og Jakob Nøhr er ikke i tvivl om, at den amerikanske topledelse sagde nej til udvidelse af Emersons administration og montageafdeling, fordi de fandt det besynderligt, at Næstved stadig ikke har forbindelse med det danske motorvejsnet.

- Vi er en solid virksomhed, der giver overskud og over de seneste 10 år har vi leveret op mod 200 millioner kroner i skat. Vi føler faktisk, at vi har været med til at finansiere en god bid af motorvejen, men hvor bliver den af?, spørger Jakob Nøhr.

Generationsskifte

Emerson Marine leverer måle- og kontroludstyr til fragt- og passagerskibe på havets maritime motorveje og beskæftiger 170 medarbejdere på Åderupvej. Virksomheden står overfor et generationsskifte, og Jakob Nøhr og administrerende direktør Erick Morales frygter, at det bliver svært at rekruttere den fornødne arbejdskraft uden firesporet asfalt til Rønnede.

- Gennemsnitsalderen i vores udviklingsafdeling er 60 år. Og det siger sig selv, at vi ikke kan blive ved med at holde på folk i evigheder. Derfor ville det give mening at flytte udviklingsafdelingen længere mod København. Men det har vi valgt ikke at gøre, for vi tror stadig på Næstved, siger de to direktører.

De kalder det nu-eller-aldrig for Næstved, når Folketingets transportordførere den første uge i december indleder forhandlingerne om de kommende års investeringer i veje og skinner.

- Ender vi igen med en lang næse til fordel for en rundkørsel syd for Viborg eller en cykelsti i Odsherred, så frygter jeg for fremtiden. Dermed vil det være let for vores amerikanske ejere at placere fremtidige investeringer i Polen eller Rumænien, hvis Næstved igen får status af sommerhus-kvarter, siger Jakob Nøhr.

Kontant støtte

Mandag valgte Emerson derfor at støtte lobby-arbejdet til fordel for Rute 54 med en check på 75.000 kroner.

- Det er vi utrolig taknemmelige for. Vi regner med at bruge i omegnen af 350.000 kroner på en målrettet kampagne, der skal overbevise partierne på Christiansborg om at det er blodig alvor med den motorvej, siger formanden for Næstved Erhvervsforening, Torben Johansen.

Tilbage i april 2017 afsatte regeringen de første 366 millioner kroner til de 16 kilometer motorvej på Rute 54.

Motorvejen vil koste 1,6 milliarder kroner.

Er der to, der står sammen, så er det Jakob Nøhr og formanden for Næstved Erhvervsforening, Torben Johansen, der mandag modtog 75.000 kroner til det videre arbejde med motorvejs-lobbyen.

arrow Direktør: Corona er en kæmpe udfordring
13. oktober 2020 kl. 07:30 Opdateret: kl. 17:13
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk