24. januar 2021
Dynamit Harry (Christian Løvdal), Yvonne (Gitte Møller), Keld (Kenneth Johnson), Benny Kasper Christensen og Egon (Michael Lindegaard) rullede ind på Næstved Automobilmuseum i den originale Benny-bil, en Chevrolet Bel Air med 135 hårdt prøvede heste under hjelmen. Fotos: Gitte Skovgaard Kristensen
gallery icon

Se billedserie

Dynamit Harry (Christian Løvdal), Yvonne (Gitte Møller), Keld (Kenneth Johnson), Benny Kasper Christensen og Egon (Michael Lindegaard) rullede ind på Næstved Automobilmuseum i den originale Benny-bil, en Chevrolet Bel Air med 135 hårdt prøvede heste under hjelmen. Fotos: Gitte Skovgaard Kristensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Olsen Bandens nye bedrifter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Olsen Bandens nye bedrifter
Næstved - 19. oktober 2019 kl. 17:50
Af Kim Palm

- Jeg skulle have haft den bil.

arrow Læs også: Automobilmuseum genåbner: Fuld fart på nostalgien igen

Ejer af Næstved Automobilmuseum, Peder Spannet har svært ved at skjule ærgrelsen over, at det ikke var ham, der fik fingrene i den originale Olsen Banden-bil, Bennys legendariske Chevrolet Bel Air 1959.

I stedet havnede den i Tjørnemarke på Møn, hvor mekaniker Kasper Christensen - Danmarks største Olsen Banden-entusiast - efter utallige værkstedstimer har gjort den gamle slæde køreklar - og klar til nye løjer med banden.

- Jeg fandt den første gang, da de solgte ud af bilerne nede på Aalholm Bilmuseum i Nysted. Men da var den taget ud af kataloget. Den var simpelthen for rusten og lignede en ren skrotbunke, fortæller Peder Spannet.

I stedet gik Kasper Christensen på jagt efter bilen, der har medvirket i otte forskellige Olsen Banden-film - med tre forskellige nummerplader.

Bilen havde - som bil betragtet stort set ingen værdi - men som det kulturklenodie den er, måtte Kasper Christensen lægge 200.000 kroner for bilen, som han købte af en privat mand et sted i Jylland.

Siden har Kasper Christensen sammen med en af sine fire brødre brugt 700-800 arbejdstimer og omkring 150.000 kroner på at få gjort bilen synet og køreklar. Pengene er blandt andet kommet ind gennem donationer fra bil- og filmentusiaster og ved at sælge ud af små dele fra bilen, han ikke skulle bruge.

Lørdag kørte bilen, der var kommet til byen på en trailer, de sidste par hundrede meter hen til Danmarks største privatejede automobil- og samlermuseum - til stor lykke for de fremmødte.

Ud steg hele banden, suppleret af en knivskarp Yvonne og den lettere legendariske Dynamit Harry.

Benny - alias Kasper Christensen - havde to af sine brødre med. Sammen tager de ud, forklædt som Olsen Banden. Og interessen er enorm - også i det gamle DDR, hvor serien stadig har kultstatus.

- Jeg kan lige så tydelig huske, hvornår jeg første gang blev grebet af Olsen Banden. Det var i 1983. Min storebror skulle passe mig, og da jeg var for lille til at Rambo og andre amerikanske action-film, lejede han en Beta Max med »Olsen Bandens Sidste Bedrifter«. Siden den dag har jeg været fan, siger Kasper Christensen, der deler adresse med Yvonne, alias Gitte Møller.

- For mig har det været lidt af en prøvelse. Jeg havde overhovedet aldrig interesseret mig for danske film før jeg mødte Kasper. Og han har fået mig omvendt. Nu kan jeg endda se »Huset på Christianshavn« engang imellem, fortæller Gitte Møller.

Besøget hos Næstved Automobil Museum var kommet i stand efter at Kasper Christensen i sommer besøgte automobilmuseet i Næstved - for at tjekke museets Olsen Banden-bil ud en ekstra gang, en Chervrolet Impala, som Peder Spannet har købt i Texas.

- Jeg skulle lige se om de reklamerede fejlagtigt med den ægte vare. Det gjorde de ikke og jeg synes sku det er flot museum Peder har fået banket op her på egnen, siger Danmarks største Olsen Banden-nørd.

arrow Bilhus udskyder ombygning
30. marts 2020 kl. 06:51 Opdateret: kl. 14:02
arrow Bilforhandleren på hjemmebesøg
28. marts 2020 kl. 18:10 Opdateret: kl. 09:43
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk