28. februar 2021
NEMF håber at følge op på det flotte fremmøde til den gratis operakoncert, når der afholdes Oktober-festival senere på året. Foto: Thomas Olsen
NEMF håber at følge op på det flotte fremmøde til den gratis operakoncert, når der afholdes Oktober-festival senere på året. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Oktober-festival får 100.000 kommunale støttekroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Oktober-festival får 100.000 kommunale støttekroner
Næstved - 08. september 2019 kl. 06:24
Af Esben Thoby

Da Næstved Early Music Festival (NEMF) tidligere på året fik afslag fra Kultur- og Demokratiudvalget om et ekstraordinært tilskud på 273.000 kroner betød det enden for den internationale festival, som ellers skulle afholdes hvert andet år.

arrow Læs også: Lokal musikfestival vinder DMA-pris

Nu har samme udvalg i stedet sagt ja til at give 100.000 kroner i støtte til en Oktober-festival, der skal finde sted fra den 18. til den 20. oktober. Omdrejningspunktet skal være renæssancemusik med særlig fokus på den engelske lutspiller John Dowland, som arbejdede ved Christian 4.'s hof i årene omkring 1600.

- Vi vil gerne støtte op om tiltaget, og NEMF gjorde rigtig god reklame for sig selv ved operakoncerten ved den fritlagte Suså, siger Linda Frederiksen (S), formand for Kultur- og Demokratiudvalget.

Ud over de tre dage med renæssancemusik vil der også være blandt andet historiefortælling, artist walks, workshops samt øl- og vinsmagning på programmet. Der arbejdes på at skaffe gode fortællere, som kan komme med historier om Næstved for 400 år siden.

NEMF-formand Peter Stevnhoved glæder sig over tilskuddet.

- Det er rigtig glædeligt, for man ved jo aldrig, hvor det lander. Nu skal vi så i gang med arbejdet med at finde sponsorer - vi skal bruge ti, der hver lægger 5000 kroner - for det er for sent at søge fondsmidler. Men vi har også mærket stor interesse siden operakoncerten, så jeg er optimistisk, lyder det.

Med uddelingen af de 100.000 kroner er der stadig en kvart million tilbage i puljen til styrkelse af større kulturelle begivenheder. Tidligere i år har udvalget støttet Falgren & Friends Festival Night med 109.961 kroner, Ekko Festivalen med 50.000, operakoncerten med 100.000 og endelig er der gået 90.000 kroner til Musik over Præstø Fjord.

arrow Lokal musiker nomineret til fire priser
07. november 2019 kl. 08:01 Opdateret: kl. 16:18
Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk