25. september 2021
Heste og ryttere fra Baunehøj Rideklub. De har gennem den seneste tid oplevet flere ubehagelige oplevelser på smalle veje i området. Foto: Kirstin Skjoldshøj
Heste og ryttere fra Baunehøj Rideklub. De har gennem den seneste tid oplevet flere ubehagelige oplevelser på smalle veje i området. Foto: Kirstin Skjoldshøj
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt vejskilt skaber drama ved rideskole: En hest gennem forruden slår altså ihjel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Nyt vejskilt skaber drama ved rideskole: En hest gennem forruden slår altså ihjel
Næstved - 29. juli 2021 kl. 04:43
Af Jeppe Sahlholdt

Påkørsler, utrygge heste og vrede bilister er blandt konsekvenserne af et overset »byzone slutter« skilt på Fællesejevej ved Baunehøj Rideskole. Kommunen er nu gået ind i sagen.

arrow Læs også: Hotel Kirstine var i gæstedepression, men som en blessing in disguise reddede corona sæsonen

- Det her er ikke en væddeløbsbane, skriger den ældre herre, mens han stiger ud af sin Mercedes-Benz. Han har netop passeret formand for Baunehøj Rideklub Næstved, Niels Holck, og hans hest. Niels Holck har netop givet bilens kølerhjelm et ordentligt gok. Scenen udspillede sig på Fællesejevej inden sommerferien på strækningen mellem Baunehøj Rideklub og ud mod Vestre Ringvej.

Ordvekslingen giver et godt billede af, hvordan en konflikt om et »byzone slutter« vejskilt og generel trængsel på Fællesejevej de seneste måneder er eskaleret. Den høje hastighed skræmmer hestene, der hver dag går langs vejen fra rideskolen og ud mod skoven, forklarer Niels Holck. Episoden er kun én blandt flere episoder, hvor bilister og ryttere har været tæt på at kollidere.

Enkelte påkørsler

Det hele startede, da en politiassistent i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi skulle sætte et skilt op på vejen, der varslede at der gik heste fra rideskolen. Samtidig opdagede politiassistenten, at der manglede et skilt der viser, at byzonen slutter, og bilister derfor må køre 80 km/t i stedet for 50, som altid har været den gældende »uofficielle« fartgrænse. Byzoneskiltet var på lager, og næste dag var det sat op. I lang tid har Niels Holck og hans elever på rideskolen oplevet sammenstød på vejene, utryghed blandt hestene og endda enkelte påkørsler. Heldigvis uden tilskadekomne, men det kan være et spørgsmål om tid, lyder det fra Niels Holck, som er nervøs for, at den højere hastighedsgrænse nu kun vil gøre problemet endnu værre.

- Den høje hastighed skaber farlige situationer for alle parter. Også for bilisterne, for en hest gennem forruden slår altså ihjel, siger han.

Tælleteam

Politiet fastholder, at byzoneskiltet skal være der - sådan er lovgivningen - og privatpersoner er ikke ansøgningsberettiget til at klage direkte til politiet, så Niels Holck er i stedet gået til Næstved Kommune, som nu har tænkt sig at iværksætte et såkaldt tælleteam, der efter sommerferien skal trafiktælle på Fællesejevej, så problematikken kan blive ordentligt belyst.

- Men der kan gå månedsvis før de har talt færdigt og skrevet deres rapport, siger en bekymret Niels Holck. Hans største ønske er at man midlertidigt putter en sort sæk over byzoneskiltet, så trafikanter igen kun må køre 50 km/t.

- Det vil være det eneste rigtige, indtil kommunen har talt færdigt, siger han og fortæller, at der er dage, hvor der skal passere op mod tyve heste en eller flere gange om dagen. Hestene har juridisk lige ret meget ret til at gå på vejene, som bilerne har til at køre der, siger Niels Holck.

- Humlen er, at vi har set talrige eksempler på bilister, der trods tydelige opfordringer, ikke har sænket hastigheden til et passende niveau og har passeret heste og ryttere i en rimelig afstand, lyder det.

Ikke glad for udviklingen

Trafiktællingen vil blive iværksat efter sommerferien, og tager mindst 14 dage at gennemføre. Der vil blive talt bilister nat og dag - både elektronisk og med folk fysisk til stede. Der bliver både talt gående, cyklister, ridende og motorkøretøjer samt deres hastigheder. Når tællingen er slut, vil Næstved Kommune gå i dialog med politiet om, hvad der skal gøres på Fællesejevej fremadrettet.

- Jeg er da ikke glad for denne udvikling, men der er trods alt håb for fremtiden, fortæller Niels Holck, som selv vil dokumentere eventuelle hændelser de næste par måneder.

- Så skal jeg samle op på det og forsøge at bruge det på bedst mulig måde. For at sikre trafiksikkerheden for alle der bruger vejen, lyder det.

arrow Sjælland står op imod tendensen på uddannelsesfronten
28. juli 2021 kl. 05:30 Opdateret: kl. 17:55
Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk