16. oktober 2021
Finn Olsen fra foreningen City Havn Næstved løfter sløret for deres projekt for havnen til 100 millioner kroner. Foto: Michael Hansen
gallery icon

Se billedserie

Finn Olsen fra foreningen City Havn Næstved løfter sløret for deres projekt for havnen til 100 millioner kroner. Foto: Michael Hansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt forslag: Forening vil gentænke planer for havnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Nyt forslag: Forening vil gentænke planer for havnen
Næstved - 01. april 2021 kl. 21:21
Af Michael Hansen

Der har været skrevet meget om planerne for Næstved Havn og mange lokale har idéer til, hvordan havnens centrale placering kan forenes med den historiske bykerne på en bedre måde end den gør i dag. Det seneste skud er et projekt til cirka 100 millioner, som City Havn Næstved står bag.

arrow Læs også: Fitness for livsnydere skal skabe mere liv på havnen

- Vores formål er at fremme debatten omkring havnen og fremkomme med et idéoplæg til, hvordan vi ønsker, at havnen og byen skal integreres på en måde, som vil profilere Næstved, som en spændende maritim og grøn by, fortæller Finn Olsen fra City Havn Næstved.

Spritny bydel

Det har taget seks måneder at nå fra tanke til handling for City Havn Næstved, men nu er de endelig klar til at løfte sløret for, hvordan deres omfattende projekt af Næstved Havn ser ud.

Det er Finn Olsen, som sammen med seks andre har tænkt helt nye tanker for havnen. Gruppen er sammensat af tidligere byggefolk, arkitekter og andre med tilknytning til brancher, som kan gavne den nye Næstved Havn. Det skorter ikke på ambitionerne og mulighederne hos bagmændene bag det nye havneprojekt.

Helt konkret ønsker de pt. syv medlemmer at skabe en spritny bydel, som skal fungere som en turistattraktionsmagnet, som BonBonLand og Camp Adventure har været det i nabobyerne til Næstved.

Artiklen fortsætter under billedet.

Her er planen, som foreningen Cityhavn Næstved kommer med.

De har søgt inspiration fra andre havne og fra de sydlandske strandpromenader, som mange har set, når de har været på ferie.

Havn på Ydernæs

Det de vil er at oprette havnebad med ferskvand, adskillige caféer, butikker, spisesteder, cykel og gangbro skal forbinde bymidten med havnen. Mens hoteller og lejligheder i 12 etager skal være i de gamle siloer. Samtidig med, at Havnegade skal nedsænkes til 1,30 meter og ende ud i to spor.

For at realisere deres drømme kræver det, at erhvervshavnen skal flyttes, men det har City Havn Næstved også en løsning på. Den skal ligge på Ydernæs lige efter svingbroen. Her er der mulighed for at få det samme areal med mulighed for at udvide mod syd. Med denne placering bliver en del af den tunge trafik ledt uden om byen. For at toppe det hele, har gruppen kigget mod Barcelona og skisportstederne, hvor man kan tage en kabel/svævebane fra byen og få udsigten udover byen med.

- Det er helt unikt at have havnen så tæt på bymidten. Det vil vi gerne udnytte til at få Næstved på landkortet, men det skal gøres rigtigt, og det synes vi, at vores forslag gør, forklarer Finn Olsen.

Økonomien bag

Finansieringen til projektet skal foregå via investorer, som kan se muligheden i at bygge og skabe en helt ny bydel tæt på vandet, men med bykernen som en central spiller, fordi den ligger så tæt på.

- Investorerne kommer til at stå i kø, for de ved godt, at det er attraktivt for folk at bo ved vand, afslutter Finn Olsen.

Ifølge City Havn vil indtægterne for projektet være på 101.950.000, primært på grund af salg af grunde, mens udgifter bliver på 97.100.000 samt løbende vedligehold.

City Havn Næstved har allerede sendt deres masterplan til hele byrådet, og forventer at planen kan effektueres indenfor tre-fire år, hvis stemningen for deres projekt er til det, men lige nu er projektet kun af teoretisk karakter.

arrow Flyt ind på toppen af byen: Nye rækkehuse får tagterasse
04. april 2021 kl. 12:11 Opdateret: kl. 17:23
arrow Gourmetrestaurant vil lave street food på stejlepladsen
31. marts 2021 kl. 21:24 Opdateret: kl. 13:47
Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk