17. januar 2021
Cecilie Hansen læser til bioanalytiker på Absalon og har aldrig dyrket elite-sport. Dem er der kun få af i det nyopførte Næstved Sportscollege. Fotos: Jørgen C. Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

Cecilie Hansen læser til bioanalytiker på Absalon og har aldrig dyrket elite-sport. Dem er der kun få af i det nyopførte Næstved Sportscollege. Fotos: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt Sportscollege: Kun tre af 25 unge dyrker elitesport

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt Sportscollege: Kun tre af 25 unge dyrker elitesport
Næstved - 14. november 2019 kl. 04:58
Af Kim Palm

Du behøver ikke være i superform for at flytte i sportscollege. Langt hovedparten af beboerne i de nyopførte boliger på Rolighedsvej er helt almindelige unge under uddannelse, mens blot tre ud af 25 boliger er befolket af unge talenter, der forener en hverdag med elitesport og uddannelse.

arrow Læs også: Debat: Sportskollegie fungerer ikke for sportseliten

Næstved Sportscollege er ellers opført med tanke på at stimulere elitemiljøjet med attraktive boliger tæt på både fodbold, basket og svømmehal. Men det har knebet gevaldigt med at få elitesportsudøvere til at flytte ind i boligerne, der ligger kun et kort udspark fra Næstved Stadion, erkender koordinator i Næstved Sportscollege Peter Ditlevsen.

- Jeg havde ellers troet, at flere af de unge, der går i gymnasiet eller på EUX ville have benyttet sig af muligheden, men indtil videre er det kun én svømmer og to fodboldtalenter, der er flyttet ind, siger Peter Ditlevsen.

Rektor på Næstved Gymnasium, Susanne Stubgaard er formand for styregruppen Næstved Sportscollege. Hun er overbevist om at boligerne nok skal blive befolket af unge talenter, der satser på uddannelse og elitesport.

- Det er det lange seje træk, der skal til for at gøre de unge opmærksomme på muligheden for at bo tæt på uddannelse og sportsfaciliteter. Vi har længe efterlyst de her boliger og nu er vi i stand til at tiltrække talentfulde unge fra andre byer eller fra kommunens landområder, siger Susanne Stubgaard.

Næstved Sportscollege stod færdig i august og der er stadig enkelte ledige lejemål til unge uddannelse, oplyser BoligNæstved.

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk