10. august 2020
Zealands rektor Ulla Skaarup forsikrer, at Næstved nok skal få en ny uddannelse til den lokale campus i stedet for autoteknolog, som rykker til Køge ved det nye skoleåres start. Foto: Zealand
Zealands rektor Ulla Skaarup forsikrer, at Næstved nok skal få en ny uddannelse til den lokale campus i stedet for autoteknolog, som rykker til Køge ved det nye skoleåres start. Foto: Zealand
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nye uddannelser på vej til campus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nye uddannelser på vej til campus
Næstved - 31. juli 2020 kl. 07:30
Af Helle Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Uddannelsen til autoteknolog er fra og med det kommende skoleår rykket fra Næstved til Køge. Årsagen til flytningen er noget med logistik. Der er ikke flere forsvindingsnumre i støbeskeen, forsikrer Zealands rektor Ulla Skaarup.

arrow Læs også: Fremgang og tilbagegang på byens videregående uddannelser

- Vi er glade for at være i Næstved, og der er ikke planer om at flytte eller fjerne flere uddannelser herfra, snarere tvært imod, siger rektoren.

- Vi er de eneste på hele Sjælland, som udbyder den uddannelse, og med en placering i Køge kan vi optage fra hele Sjælland inklusiv København, forklarer hun.

Ny uddannelse på vej

Næstved er med sine 504 fuldtidsstuderende efter sommerferien den andenstørste af Zealands campusser kun overgået af Roskilde med 560 studerende.

- I min tid har der altid været gode optag i Næstved, siger rektor.

Samtdig passer udannelsen til autoteknolog godt sammen med uddannelsen til logistikøkonom, som i forvejen ligger i Køge og dermed bedre kan samarbejde.

- Vi er i gang med at søge noget nyt til Næstved, forsikrer Ulla Skaarup, som dog endnu ikke kan løfte sløret for, hvad det er, da nye uddannelser altid er noget tid undervejs. Det kræver forskellige godkendelser, før det er på plads.

- Men vi vil gerne booste vores uddannelser på bachelorniveau, siger hun.

Coronaen spøger

Bygningskonstruktører, innovation og entrepreneurship, finansøkononom og datamatiker går frem, mens handelsøkonom og de internationale uddannelser går tilbage.

Der er staidg ledige pladser på udannelsen til handelsøkonom.

- Vi har udvidet antallet af pladser i år. Måske kan uddannelsen ikke bære mere end niveauet for 2019, forlyder det fra Ulla Skaarup. Og hvad angår de internationale uddannelser, så plejer de studerende her at være en blanding af danske og udenlandske studerende.

- I de her tider kan vi godt være noget usikre på, om de interntaionale studerende tør søge ind, siger Ulla Skaarup.

Men meget kan se anderledes ud om et par uger.

- Der kan være nogle, som siger nej til pladsen, mens andre, som har fået afslag søger ind på de ledige pladser, siger rektor.

arrow Færre studerende på uddannelse: Absalon har droppet vinterhold
29. juli 2020 kl. 11:28 Opdateret: kl. 09:21
arrow Rekordmange unge optaget på sjællandske uddannelser
28. juli 2020 kl. 00:15 Opdateret: kl. 21:00
Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk