26. juni 2019
På Præstøvej mellem Rolighedsvej og Gallemarksvej anlægges to nye hastigdæmpende bump, og det samme sker ud for Thorsvej samt to steder på den ydre del af Skyttemarksvej. I næste uge er de helt færdige. Foto: Niels Brande
På Præstøvej mellem Rolighedsvej og Gallemarksvej anlægges to nye hastigdæmpende bump, og det samme sker ud for Thorsvej samt to steder på den ydre del af Skyttemarksvej. I næste uge er de helt færdige. Foto: Niels Brande
Foto: unknown
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nye bump sikrer cykelvej til stationen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nye bump sikrer cykelvej til stationen
Næstved - 18. januar 2019 kl. 09:06
Af Niels Brande
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Farten kommer for fremtiden ned på Præstøvej og Skyttemarksvej. Det bliver der netop nu sørget for på effektiv med anlægning af fire nye busvenlige bump, to på hver vej, så bilisterne kun én gang kører for stærkt.

arrow Læs også: 700 meter cykelsti skal gøre skolevej mere sikker

På Præstøvej anlægges de to bump ved henholdsvis Gallemarksvej og Thorsvej. De to bump giver med kort afstand en lomme, hvor bilisterne tvinges til at sænke hastigheden. Bumpene skal være med til at sikre en bedre cykelforbindelse fra området omkring arenaen og til stationen, hvor en stor del af cykeltrafikken går af Rolighedsvej, krydser Præstøvej og fortsætter ned ad Thorsvej.

Herfra er der etableret forbindelse til stationen via området omkring det nye parkeringshus på tjæregrunden.

De to andre bump på Skyttemarksvej anlægges på den ydre del anlægges ved Eskadronsvej og Bataljonsvej ved den nedlagte kaserne. Det er blandt andet henvendelser fra borgere, der har været med til at udpege de to steder. Efter etableringen af Ring Øst benyttes Skyttemarksvejs ydre del i høj grad som en hurtig smutvej ud af byen.

Bumpene etableres med midler, som blev til overs, da Teknisk Udvalg valgte ikke at genetablere M-broen over Østre Ringvej. Det blev besluttet, at de reserverede penge i stedet skulle gå til andre trafiksikkerhedsprojekter i kommunen.

De fire bump står helt klar i næste uge. De er etableret som såkaldte busbump, der tillader busser at passere uden gener, mens personbiler ikke kan undgå at sænke farten.

Nyhedsbrevet for Sjællandske Næstved / Ugeavisen Næstved/ Søndagsavisen Sydsjælland
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 06.00
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk