9. maj 2021
Den gamle svømmehal er snart en saga blot, men når den nye kommer, bliver der ikke meget mere vandplads, end der er i dag, og det skuffer i den grad svømmeklubberne. Foto: Anna C. Møhl
Den gamle svømmehal er snart en saga blot, men når den nye kommer, bliver der ikke meget mere vandplads, end der er i dag, og det skuffer i den grad svømmeklubberne. Foto: Anna C. Møhl
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny svømmehal får klubber til at rase: Den er alt for lille

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny svømmehal får klubber til at rase: Den er alt for lille
Næstved - 19. juni 2020 kl. 04:00
Af Esben Thoby

To 25 meter lange bassiner med henholdsvis otte og fire baner samt blandt andet et varmtvandsbassin og et trænings-/morskabsbassin. Det er, hvad der er lagt op til i det forslag til indholdet af den kommende svømmehal i Næstved til 162 millioner kroner, som kultur- og demokratiudvalget i dag ventes at give grønt lys til.

arrow Læs også: Kulturformand: - Vi vil med glæde bygge med mere vand

Det er byggeudvalgets indstilling, der formentlig godkendes, men det er ikke et enigt udvalg, der står bag. Svømmeklubbernes repræsentant i byggeudvalget er således stor modstander af planerne.

- Hvis vi nøjes med otte baner i det ene bassin, så er vi i konkurrence med alle andre svømmehaller og bliver en del af et ligegyldigt midterfelt. Næstved har fortjent mere, når vi satser så stort. Vi kan sætte Næstved på landkortet, hvis vi vil. Det kræver, at vi kommer op på 10 baner, siger Sussi Skovly Larsen, formand for NIF Svøm.

Økonomien sætter en stopper for den mulighed, hvis også andre brugeres behov skal tilgodeses. Det siger formand for kulturudvalget Linda Frederiksen (S), som dog alligevel er indstillet på at gå over budgettet. Det nævnte forslag koster nemlig knap 2,5 millioner kroner mere end de afsatte 162 millioner.

- Vi vil kigge på mulighederne for at gøre det billigere, men hvis der ikke er penge nok, så bliver det kultur- og demokratiudvalgets opgave at finde midlerne på vores budget. Der er ikke lagt op til, at vi skal bede byrådet om flere penge, fastslår hun.

arrow Politisk flertal: Næstved får ny svømmehal i fuld skala
26. juni 2020 kl. 05:55 Opdateret: kl. 16:55
arrow Svømmehalsplan godkendt - men kun med snævert flertal
21. juni 2020 kl. 07:15 Opdateret: kl. 07:33
Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk