26. januar 2021
I Østergade, Næstved, er for nylig opført en ny etageejendom, Det fine valg af gode materialer forsøger at tilpasse sig resten af området. Derfor kan den muligvis vinde Arkitekturprisen.
gallery icon

Se billedserie

I Østergade, Næstved, er for nylig opført en ny etageejendom, Det fine valg af gode materialer forsøger at tilpasse sig resten af området. Derfor kan den muligvis vinde Arkitekturprisen.
Foto: Thore Rytter Klitgaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny pris: Nominer din nabos tilbygning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny pris: Nominer din nabos tilbygning
Næstved - 17. juli 2018 kl. 21:11
Af Jeppe Hee Rømer

Cykler du forbi en smuk restaureret bygning på vej til arbejde? Har din nabo lavet en kreativ tilbygning til sit hus? Eller synes du, dit eget hus er helt unikt? Så har du nu chancen for at nominere de flotte bygninger til Næstved Kommunes nye Arkitektur- og Bygningsbevaringspris.

arrow Læs også: Foreninger går sammen om at lokke nye medlemmer til

Det er første gang, den skal uddeles. Herefter er det planen, at den skal uddeles hvert år.

Både Arkitekturprisen og Bevaringsprisen uddeles i to dele. En til en bygning i Næstved og en til en bygning i den resterende del af kommunen. Arkitekturpriserne gives til enten nybyggeri, bygninger, der er blevet istandsat eller har fået en ombygning, en tilbygning eller til et by- og landskabsrum. Bygningsbevaringspriserne gives til bygninger, der er blevet restaureret, og som enten er fredede, bevaringsværdige bygninger eller opført før 1950.

Prisen bliver uddelt, fordi Næstved Kommunes Plan- og Erhvervsudvalg har besluttet, at der skal være fokus på spændende bygninger, som er værd at bevare. Ved at fremhæve spændende byggerier i kommunen skal priserne hylde de borgere, der har prioriteret kvalitet og kreativitet i deres boliger.

Med prisen håber Daniel Lillerøi, formand for Plan- og Erhvervsudvalget, at kommunen kan inspirere til kommende byggeprojekter og få øget fokus på bevaring af bygninger.

- I Næstved Kommune har vi enestående arkitektur af både ældre og nyere dato. Det er kvaliteter, vi gerne vil værne om. Med Arkitekturprisen og Bygningsbevaringsprisen vil vi gerne skabe mere opmærksomhed omkring god arkitektur, fortæller Daniel Lillerøi.

Alle kommunens borgere, foreninger og virksomheder kan indstille bygninger og anlæg til priserne.

I bedømmelsen kan der blive lagt vægt på alt fra den håndværksmæssige kvalitet over den usædvanlige detalje til en gennemgående idé.

Det er nogle af disse overvejelser, som dommerkomiteen vil gøre sig, når de til Arkitekturens Internationale Dag den 1. oktober skal kåre fire vindere.

Det er en betingelse, at det foreslåede projekt er udført i Næstved Kommune og afsluttet inden for perioden 1. juli 2016 til 1. august 2018.

Kommunen skal have indstillingen senest den 10. august 2018.

arrow Ny cykelsti vækker glæde lokalt: Binder byerne sammen
14. juli 2018 kl. 14:48 Opdateret: kl. 12:58
arrow Naboer var trætte af køer: Madspild-kampagne får eget hjem
15. juni 2018 kl. 05:55 Opdateret: kl. 22:39
Aftalepartier holder fast i, at biler skal kunne konfiskeres ved farlig kørsel - uanset om føreren ejer bilen. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk