21. september 2020
Næstved er klar til at gå solo og selv stå for opførelsen af et Vandkulturhus/Supersvømmehal. I hvert fald har borgmester Carsten Rasmussen (S) afsat 152 mio. kr. på budgettet for de kommende år. Foto: Vatness Hus
Næstved er klar til at gå solo og selv stå for opførelsen af et Vandkulturhus/Supersvømmehal. I hvert fald har borgmester Carsten Rasmussen (S) afsat 152 mio. kr. på budgettet for de kommende år. Foto: Vatness Hus
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny plan: Vil selv bygge »Super-svømmehal«

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny plan: Vil selv bygge »Super-svømmehal«
Næstved - 13. september 2018 kl. 05:55
Af Kim Palm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Jagten på en ekstern partner er ved at være forbi, for nu vil Næstved selv stå for financiering og drift af en kommende såkaldt »Super-svømmehal«. Det siger borgmester Carsten Rasmussen (S), der på kommunens budget har afsat 152 mio. kr. til byggeriet.

arrow Læs også: Debat: Bevar svømmehallerne og den lokale arbejdskraft

- Det er klart, vi får ikke noget nyt Lalandia til Næstved, men vi har penge til at opføre en moderne svømmehal med legeland eller mindre vandland. Et sted for både svømmere og børnefamilier, siger Carsten Rasmussen forud for førstebehandlingen af kommunens budget på tirsdagens byrådsmøde.

Han vurderer, at der er stemning for byggeriet blandt et bredt flertal i byrådssalen, der på seneste budgetseminar blev enige om at kommunen selv står for financieringen efter flere mislykkede forsøg på at finde en privat investor.

Beslutningen bygger bl.a. på en rapport fra konsulentfirmaet Cowi, der anslår, at det de kommende år vil koste 127 mio. kr. at renovere og modernisere byens tre eksisterende svømmetilbud, Næstved Svømmehal, Herlufsholm Svømmehal og varmtvandsbassinnet i BIrkebjergcentret.

- Vi står overfor valget mellem at bruge 127 mio. kr. til renovering af vores tre eksisterende svømmehaller eller bygge en »Super-svømmehal til 152 mio. kr. I byrådet er der flertal for det sidste, altså at bygge nyt fremfor at lappe på det eksisterende. Derfor har jeg afsat pengene på budgettet, siger borgmesteren.

arrow Debat: Svømmehal er værd at bevare
03. oktober 2018 kl. 17:32 Opdateret: kl. 15:41
arrow Debat: Vandkulturhus - lad os nu lige tænke os godt om
16. september 2018 kl. 15:38 Opdateret: kl. 11:32
arrow Svømmeunion: Man får rigtig meget svømmehal for 152 millioner kroner
16. september 2018 kl. 13:25 Opdateret: kl. 11:48
Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk