18. juni 2021
Omkring 40 deltog tirsdag eftermiddag i workshoppen om den lokale turismes fremtid. Deltagerne var en blanding af folk fra forskellige dele af turistbranchen og politikere. Fotos: Jørgen C. Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

Omkring 40 deltog tirsdag eftermiddag i workshoppen om den lokale turismes fremtid. Deltagerne var en blanding af folk fra forskellige dele af turistbranchen og politikere. Fotos: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny plan: Turister skal lige blive lidt længere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Ny plan: Turister skal lige blive lidt længere
Næstved - 24. september 2020 kl. 07:30
Af Helle Hansen

Det er ikke kun i Fakta, at kunderne gerne må blive lidt længere. Det gælder i høj grad også de turister, som kommer til Næstved.

arrow Læs også: Debat: Vi jager ikke turister væk fra Næstved

Det var en af hovedpointerne, da der tirsdag eftermiddag var workshop arrangeret af Næstved Turistforening på Holmegaard Værk.

Endagsturisterne

Martin Bender, direktør for Sydkyst Danmark, påtog sig jobbet med at vise tal fra Danmarks Statistik, som viste, at Næstved er den af de fire medlemskommuner - Faxe, Næstved, Stevns og Vordingborg - som har flest endagsturister.

Ud af de 2,5 milliarder kroner turister årligt lægger i Næstved, så står endagsturisterne i runde tal for de 40 procent, hvilket er cirka 1 milliard kroner.

- Nu er en endagsturist her typisk i halvanden time. Hvis vi i første omgang kunne få dem til i stedet at besøge et sted mere og være her i fem timer, så er vi nået et stykke, sagde Charlotte Schwartzlose, turistforeningens formand.

Næstveds svaghed

På lidt længere sigt er det målet, at få flere til at overnatte her.

- Ingen er stærkere end det svageste led, så derfor arbejder vi på at få mere overnatningskapacitet, sagde turistforeningens formand, som havde regnet på, hvad hun mener, er nødvendigt.

Budet lyder på mindst 100 hotelværelser mere inden 2025, og mindst 40 campinghytter og mindst 60 sommerhuse mere til udlejning inden 2030.

- Udvidelsen af hotelværelser må meget gerne ske bæredygtigt ved at ombygge eksisterende bygninger med en god beliggenhed, siger Charlotte Schwartzlose. Alt afhængige af størrelsen kan der blive tale om alt fra et til tre nye hoteller.

De fem bud

Som tidligere direktør i Næstved Storcenter ved Charlotte Schwatzlose også meget om detailhandel og slog fast, at shopping er en af de ting, som er med til at gøre Næstved unik.

Men Næstved har også meget andet at byde på både for erhvervsturister, kulturturister og børnefamilier.

- Men vi skal vide, hvor vi vil hen, sagde hun og kom med Næstved Turistforenings bud: Ud over at få endagsturisterne til at blive i fem timer i stedet for halvanden, og øge antallet af overnatninger med tre-fem procent om året, så skal vi arbejde på, at blive blandt Danmarks fem bedste destinationer for kano- og kajakroer.

Næstved skal også være den foretrukne destination for kunst- og kulturoplevelser på Sjælland udenfor København.

Og endelig skal turisterhvervet støtte op om fire-fem store tilbagevendende events i Næstved Kommune.

Service

Dertil kommer service. Charlotte Schwartzlose understregede, at hun altid havde fået god service alle de steder, hun havde været i kommunen.

- Men det betyder meget, med den ekstra og uventede service, sagde hun og nævnte et eksempel fra hun på en tur til Rom havde booket overnatning via AirBnB, hvor udlejer dagen før ankomsten sendte en sms og spurgte, om hun ønskede, at der stod en flaske rødvin, hvidvin eller rosevin klar på stedet, når hun ankom. Og tre timer før ankomst blev hun i en sms spurgt, om hun ville hentes i lufthavnen.

- I Næstved vil vi også gerne være kendt for at have en service højere end forventeligt, sagde hun.

Den der samler

Der skal også arbejdes med digitalisering, og der skal skabes bedre sammenhængskraft i branchen.

Næstved Turistforening vil være den, der samler de forskellige lokale aktører indenfor turistbranchen. Foreningen vil have fokus på bæredygtighed, service og tilgængelighed. Og så vil turistforeningen lave analyser og workshops, der støtter erhvervet.

Næstved er med som et kraftcenter i Sydkyst Danmarks nye strategi, og Næstved Turistforening skal nu til at snakke videre med Næstved Kommune, turisterhvervet og mulige investorer om at få skabt de nye overnatningspladser.

arrow Turistforening vil væk
13. marts 2021 kl. 19:15 Opdateret: kl. 19:16
arrow Foryngelseskur i turistforeningen: Her er de nye medlemmer
18. december 2020 kl. 17:22 Opdateret: kl. 08:56
arrow Fra centerdirektør til turistformand
01. juni 2020 kl. 08:46 Opdateret: kl. 09:24
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk