5. december 2020
Storcenteret vil udvide med 19.000 kvadratmeter. Byrådet vedtager planen i aften.
Storcenteret vil udvide med 19.000 kvadratmeter. Byrådet vedtager planen i aften.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny plan: Storcenteret vokser - bymidten visner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny plan: Storcenteret vokser - bymidten visner
Næstved - 26. juni 2018 kl. 05:57
Af Kim Palm

Knald eller fald for detailhandelen. Det er, hvad der står på spil, når byrådet i aften siger ja til detailhandelsplanen. Her er der grund til glæde i Næstved Storcenter, mens der bliver længere mellem kunderne i Næstved Bymidte, samt i byer som Haslev, Præstø, Stege og Vordingborg.

arrow Læs også: Bones kommer til byen: Nyt kæmpe shoppingcenter på vej

For i følge de tal, der ligger til grund for planen vil omsætningen vokse i Næstved Nord, hvor der også planlægges et nyt megacenter med flere store butikker i forlængelse af storcenteret, mens bymidten vil visne hen.

Sådan lyder spådommen fra Retail Institute Scandinavia og direktør i ICP Per Nyborg, der har udfærdiget detailhandelsplanen for Næstved Kommune.

- Flere butikker i centeret har en direkte negativ indflydelse på salget i byen - det vil med andre ord betyde butiksdød, siger Per Nyborg.

Samlet set vil omsætningen stige i hele kommunen og borgmester Carsten Rasmussen (S) tror på, at bymidten nok skal klare sig, ikke mindst takket være massive kommunale og statslige investeringer i bymidten.

- Det er jo også derfor vi opfører et nyt campus på Munkebakken og placerer Udlændingestyrelsens nye hovedsæde midt i byen. Samtidig bygger vi flere boliger i bymidten, så jeg er fortrøstningsfuld, siger borgmesteren til Sjællandske.

arrow Megacenter kan stå klar i 2020
26. juni 2018 kl. 13:21 Opdateret: kl. 12:03
Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk