16. december 2018
Borgmester Carsten Rasmussen og udviklingsdirektør i Innovator Peter Søgaard præsenterede i november sidste år aftalen om et nyt center langs Køgevej. Foto: Mogens Lorentzen
gallery icon

Se billedserie

Borgmester Carsten Rasmussen og udviklingsdirektør i Innovator Peter Søgaard præsenterede i november sidste år aftalen om et nyt center langs Køgevej. Foto: Mogens Lorentzen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny plan: Næstved skal have flere butikker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny plan: Næstved skal have flere butikker
Næstved - 13. marts 2018 kl. 07:42
Af Mogens Lorentzen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Næstved gør klar til fremtiden. Sydsjællands hovedstad skal også være regionens handelscentrum. Og det betyder flere butikker. Særligt handelsområdet i Næstved Nord omkring Næstved Storcenter planlægges udvidet.

- Den nye planlov giver os mulighed for at få flere butiks-kvadratmeter. Og det ønsker vi at udnytte. Vi står ved en skillevej. Hvis vi ønsker at Næstved fortsat skal være Sydsjællands handelsby uden for hovedstaden, så skal der være mulighed for nye butikker. Og samtidig skal vi være opmærksom på bymidten, siger borgmester Carsten Rasmussen til Sjællandske.

I efteråret 2017 solgte Næstved Kommune en stor grund ved Køgevej til firmaet Innovator, der vil opføre butikscenter til storbutikker. Og samtidig er Næstved Storcenters nye ejer klar til at poste mange millioner kroner i en stor udvidelse og renovering af centret.

Byrådet har taget konsekvensen af ønskerne om flere handels-arealer. Derfor præsenteres byrådet i næste uge for et forslag til detailhandelplan, der giver mulighed for at bygge op til 55.000 kvadratmeter nye butikker i Næstved Nord. Foruden udvidelsen af storcentret og det nye Innovater-center gøres plads til en storbutik på 15.000-20.000 kvadratmeter. Det er i IKEA-størrelse, men Carsten Rasmussen understreger, at der er ingen aftaler om, hvad der skal være i et ekstra center.

- Vi ønsker blot, at plangrundlaget er i orden, hvis der kommer forespørgsler, siger borgmesteren.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk