24. september 2021
HG?s bold og bevægelsesanlæg kandiderer til stor international arkitekturpris. Fra venstre Philip Green, Birgit Rasmussen og Poul Quist Hansen. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

HG?s bold og bevægelsesanlæg kandiderer til stor international arkitekturpris. Fra venstre Philip Green, Birgit Rasmussen og Poul Quist Hansen. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny multibane i fornemt selskab: Kandiderer til international hæder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny multibane i fornemt selskab: Kandiderer til international hæder
Næstved - 11. juni 2021 kl. 19:26
Af Kim Palm

Let røven og kom i gang.
Det er - kort og fyndigt fortalt - formålet med det nye bold- og bevægelsesanlæg i Herlufsholm Idrætscenter, der blev indviet sidste sommer.

arrow Læs også: Team Tvilling trænede for første gang i Næstved

Og opfordringen om at bevæge sig noget mere er nået nye internationale højder. HG er nemlig blevet opfordret til at stille op ved en stor international sportsarkitekturudstilling i Tyskland til efteråret.

Mega stolte
Her skal HG's nytænkende atlettikanlæg præsenteres sammen med en stribe andre sportsbyggerier verden rundt. Det sker til efteråret når IAKS, en non-profit organisation for internationale sportsfaciliteter, hylder og hædrer projekter, der tænker ud af boksen og viser vej mod andet og mere end tung traditionel stadionarkitektur.

- Det er Lokale og Anlægsfonden, der har opfordret os til at kandidere og vi da mega stolte over at være kommet med i så fornemt et selskab, siger centerleder i Herlufsholm Idrætscenter, Philip Green.

Bold og bevægelsesanlægget blev ellers mødt af en muggen brummen fra flere af klubbens mangeårige fodboldspillere, da klubbens opvisningsbane forsvandt til fordel for tarzanbaner, crossfit, skaterrampe og parkour.

- Opvisningsbanen er hjerteblod for HG fodbold. Det er Sydsjællands smukkeste fodboldanlæg, som nu skal forvandles til byens dyreste legeplads. Det er sørgeligt, lød det således fra tidligere formand for HG-fodbold, Jesper Hansen i november 2018.

Kritikken forstummer
Men nu er kritikken forstummet. Anlægget har siden indvielsen bevist sin berettigelse og besøges dagligt af både børn, unge, voksne og seniorer. Familier dukker op med madpakker til en uformel gang motion, byens løbestærke mænd og kvinder drøner rundt på anlægget, mens børn og voksne spiller hockey og fodbold på den tidligere opvisningsbane for klubbens bedste fodboldhold.

- Det er en gave til byen, fastslår Philip Green.

Også arkitekterne bag er stolte over udnævnelsen. Det er Poul Quist Hansen og Birgit Rasmussen fra Casa Arkitekterne i Næstved, der har slået stregerne til anlægget der har kostet i alt 11 millioner kroner.

- Jeg synes det falder fint i tråd med den mere legende tilgang vi har til idræt herhjemme. Alle skal kunne være med og idræt skal være sjovt. Og så synes jeg også det er fantastisk, at en traditionel klub som Herlufsholm har turde tænke i nye baner, siger Poul Quist Hansen.

Udstillingen - hvor byens største breddeklub muligvis er med sammen med banebrydende idrætsanlæg over hele verden - finder sted til efteråret i Tyskland. Endnu ved klubben ikke om den er med i opløbet, men allerede nu har den opnået international opmærksomhed, da bold og bevægelsesanlægget har fået et helt opslag i det seneste nummer af IAKS Magazine, sammen med ombygningen af det olympiske stadion i Helsinki, Queensland Country Bank Stadium i Australien og en hel masse andet spændende sportsarkitektur fra hele verden.

arrow Street Game rammer Næstved
12. juni 2021 kl. 06:00 Opdateret: kl. 14:07
Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk