31. juli 2021
Det er her, at beboerne fra forsorgshjemmet indtager dagens tre måltider i dag. Fra efteråret kan det være, det bliver sat ned til en gang om dagen.
gallery icon

Se billedserie

Det er her, at beboerne fra forsorgshjemmet indtager dagens tre måltider i dag. Fra efteråret kan det være, det bliver sat ned til en gang om dagen.
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny madordning for udsatte er varm igen: Vil give en større frihed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Ny madordning for udsatte er varm igen: Vil give en større frihed
Næstved - 07. april 2021 kl. 16:09
Af Robert Andersen

Så er den nye madordning for kommunens mest udsatte sat på bordet igen. Planen er, at beboerne på kommunens forsorgshjem på Marskvej skal gå fra tre serverede måltider om dagen til et.

arrow Læs også: Ny madordning på vej: Servering til udsatte reduceres til et måltid

Der bliver stadig serveret varm aftensmad, men morgenmad og frokost skal beboerne nu selv sørge for. Det kan man læse i dagsordenen for Omsorgs- og Forebyggelsesudvalgets møde i dag onsdag.

Det er en ide, der har været oppe før. Politikerne skød den dog ned i november sidste år - i hvert fald midlertidigt. De ville gerne høste erfaringer fra den nye varmestue og Cafe Håbet, inden der blev indført flere forandringer.

Cafe håbet

Nu er erfaringerne høstet, og politikerne skal tage en beslutning. De tre måltider er blevet indtaget på Cafe Håbet - den nye varmestuen. I perioden fra 4. november til 3. februar i år - (ca. 100 dage) - er der foretaget en optælling af, hvor mange af de 21 beboere på Forsorgshjemmet, der dagligt spiser med ved de tre hovedmåltider.

Det gennemsnitlig antal af Forsorgshjemmets beboere, der i ovenstående periode spiser i Café Håbet er seks, otte og 10 for henholdsvis morgen, middag og aften.

De tre måltider koster nu 86 kroner, og med den nye ordning vil prisen på et varmt middagstilbud blive 62 kroner.

Positivt stemt

Ud af Forsorgshjemmet 21 beboere har 14 deltaget i undersøgelsen. 10 af de 14 vil gerne selv stå for maden, tre foretrækker en fælles ordning og en ved ikke.

Enkelte af dem, der foretrækker selv at stå for den kolde mad lægger vægt på, at det forbereder dem til et liv i egen bolig, men udtrykker samtidig bekymring for det sociale aspekt.

Forslaget lægger sig i fin forlængelse af Housing First-strategien, hvor beboerne skal have eget sted at bo, som det første, når hjælpen bliver sat i gang. Ordningen vil give en større fleksibilitet for beboerne på forsorgshjemmet, hvor de ikke behøver at indtage alle måltider på hjemmet.

- Det giver en større frihed, men vi må lige trække vejret, og se på hvad der virker, sagde udvalgsformand Michael Perch (S) til Sjællandske i november.

Nu har de trukket vejret og er klar til at træffe en beslutning.

arrow Varmestuen er negativ: Det er rigtigt positivt
31. januar 2021 kl. 14:45 Opdateret: kl. 14:41
arrow Varmestue solgt over prisen: Det her drømmer køber om
31. januar 2021 kl. 07:14 Opdateret: kl. 10:24
arrow Farvel til Varmestuen - længe leve Cafe Håbet
22. november 2020 kl. 08:55 Opdateret: kl. 14:56
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk