9. marts 2021
Lykken er at fange en lille fisk, mener 10-årige Erika. Næstved Lystfiskerforening vil have flere unge til at interessere sig for lystfiskeri.
gallery icon

Se billedserie

Lykken er at fange en lille fisk, mener 10-årige Erika. Næstved Lystfiskerforening vil have flere unge til at interessere sig for lystfiskeri.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny lystfiskerforening har snøren ude efter de unge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny lystfiskerforening har snøren ude efter de unge
Næstved - 23. januar 2021 kl. 19:01
Af Kim Palm

I disse triste tider med afstandskrav og forsamlingsforbud er det fortsat muligt at smide snøren i vandet og vente på, at en velvoksen havørred bider sig fast på krogen.

arrow Læs også: Godsejer glæder sig over nyt projekt: Det er en gave til naturen

Derfor synes timingen perfekt for Næstved Lystfiskerforening, der starter op mandag den 25. januar.

- Vi begynder på fuldstændig bar bund. Men et sted skal man jo starte, og ambitionen er at gøre lystfiskeriet synligt i kommunen med særligt fokus på de unge, siger klubstifter Martin Harregaard, erfaren fluefisker, der selv har tilbragt utallige timer i vandkanten.

Artiklen fortsætter under billedet

Martin Harregaard har stiftet Næstved Lystfiskerforening og viser her en ordentlig krabat af en havørred, fanget mellem Vesterhave og Klinteby. Havørreden på seks kilo blev efterfølgende sat ud i vandet igen. Privatfoto

Støttemedlemsskab

Ved opstarten går hjemmesiden også i luften, og der inviteres til støttemedlemsskab, da klubben endnu ikke har nogen faciliteter og derfor ikke kan kræve kontingent.

- Men vi er i god dialog med kommunen om et klubhus. Det skal helst ligge nær vandet - ellers bliver det for bøvlet. Og når først der ruller penge ind på kontoen, skal vi også ud og forhandle med lodsejerne om fiskevand, fortæller Martin Harregaard.

Ugentlig klubaften

Han mener, at de eksisterende lystfiskerforeninger i kommunen er stået i stampe og nærmest hviler i sig selv. Derfor er der behov for en udadvendt forening, som lærer de unge, hvordan de skal begå sig langs vandet.

- Jeg forestiller mig en ugentlig klubaften for juniorer. Når vejret er godt, tager vi ud og fiske, og ellers så instruerer vi i, hvordan du fanger gedder i Susåen eller andre gode tip og tricks til ungdommen.

Artiklen fortsætter under billedet

Andreas på 11 år har fået nen fisk på krogen.

Han er også i dialog med en lystfiskerforening i Holstebro, der til sommer arrangerer en fisketur efter laks i Storåen.

- Næstved Lystfiskerforening skal rumme et væld af aktiviteter og synliggøre lystfiskeriet på en bæredygtig måde, hvor vi tager ansvar for naturen. Men først skal vi lige i gang, siger Martin Harregaard.

arrow Saltø Å bliver til vintersø: En gave til fiske og fugleliv
29. januar 2021 kl. 04:43 Opdateret: kl. 15:42
arrow På tur på Mogenstrup Ås - Danmarks største bjergkæde
22. januar 2021 kl. 07:00 Opdateret: kl. 14:29
Er det en god idé at udnævne politikere til ambassadører?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk