24. september 2021
Beboerne i Everdrup-Tappernøje-området kan se frem til endnu nogle år med gravearbejde på markerne, når gasledningen til Lolland-Falster skal graves ned. Foto: Energinet
Beboerne i Everdrup-Tappernøje-området kan se frem til endnu nogle år med gravearbejde på markerne, når gasledningen til Lolland-Falster skal graves ned. Foto: Energinet
Foto: MEDVIND/BENT SOERENSEN/©MEDVIND/Bent Medvind Sørensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny gasledning: Beboere trætte af energiprojekter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny gasledning: Beboere trætte af energiprojekter
Næstved - 09. marts 2021 kl. 04:44
Af Rikke Bondesen

Gas til mere klimavenlig produktion på Sukkerfabrikkerne på Lolland og Falster er et af formålene med at anlægge en gasledning fra Everdrup ved Næstved til Nakskov. Men beboerne i den østlige del af Næstved kommune føler sig allerede trætte og opgivende allerede inden høringen for alvor er startet. De er endnu ikke helt i mål med det sidste store gasprojekt, gasledning Baltic Pipe, der også går gennem området.

arrow Læs også: Alvorlig arbejdsulykke: Ansat klemt mellem lift og ståldrager

- Folk er tyndslidte og trætte af grønne energiprojekter, som de ikke føler de har grundliggende indflydelse på, siger Charlotte Roest, byrådsmedlem (S) og med i borgergruppen Everdrup/Snesere/Tappernøje.

Borgergruppen har bedt Energinet, der har ansvaret for det overordnede gastransmissionsnet, om nogle møder på Zoom, hvor beboerne kan høre om projektet og stille spørgsmål. Man er ikke tilfredse med at Energinet åbner telefonlinjerne for individuelle henvendelser tre gang fire timer.

Den første høringsperiode slutter 6. april.

Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk