19. september 2021
Jakob Bigum Lundberg er blevet valgt uden modkandidat til landsformand for Forening af kommunale social-, sundheds- og arbejdsmarkedschefer. Foto: Jørgen C. Jørgensen
Jakob Bigum Lundberg er blevet valgt uden modkandidat til landsformand for Forening af kommunale social-, sundheds- og arbejdsmarkedschefer. Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny formand vil udvikle velfærdssamfundet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny formand vil udvikle velfærdssamfundet
Næstved - 30. oktober 2020 kl. 12:05
Af Anna C. Møhl

næstved: Næstved Kommunes øverste ansvarlige for den overordnede håndtering af corona-pandemien, Jakob Bigum Lundberg, er ny landsformand for Forening af kommunale social-, sundheds- og arbejdsmarkedschefer i Danmark (FSD).

arrow Læs også: Handicappede tænker kun på at spise: Nu får de ro i sanserummet

Den 53-årige direktør har til daglig ansvar for sundhed, ældre, handicap, psykiatri og arbejdsmarked i Næstved.

Jakob Bigum Lundberg beskriver FSD som en fagpolitisk forening, der skal levere faglige indspark, når der arbejdes med ny lovgivning. Det kan være for eksempel være Socialstyrelsen, Ankestyrelsen, Sundhedsstyrelsen eller Kommunernes Landsforening.

- Vi oplever, at vi bliver taget godt imod og man vil gerne have vores input, siger han.

Fælles arbejdsplads

Lokale tiltag, som den ny formand vil tage med til FSD, er blandt andet et samarbejde mellem Region Sjælland og Næstved Kommune i den integrerede psykiatri.

- Det er et helt enestående samarbejde med fælles arbejdsplads. Det giver en rød tråd og en logisk sammenhæng for borgerne. Vi skal hele tiden tage udgangspunkt i borgerne og det er ikke altid lige nemt, siger Jakob Bigum Lundberg.

Han fremhæver også arbejdet med at give ældre, der udskrives fra sygehus, en smidigere overgang til de kommunale akutpladser.

- Jeg brænder for at udvikle vores velfærdsstat. Danmark er et af de lande i verden, som bruger allerflest penge på velfærd. Det betyder, at vi har en fantastisk velfungerede samfundsmodel, men det stiller samtidig et stort krav om, at vi bruger pengene fornuftigt - på den hjælp, borgerne reelt har brug for, siger Jakob Bigum Lundberg.

FSDs ny formand er uddannet Cand. scient. pol. i 1996 og har været ansat i KL i en række lederstillinger. I 2017 blev han direktør for sundhed og omsorg, handicap og psykiatri og arbejdsmarked i Næstved Kommune.

Jakob Bigum Lundberg er gift med skolelærer Lise Bigum Lundberg og far til tvillinger på 18 år.

Han afløser Helle Linnet, direktør i Vordingborg Kommune, efter seks år på FSDs formandspost. Hun går på pension 1. november.

arrow Sportsstævner mistænkes for at være hotspots
20. november 2020 kl. 09:45 Opdateret: kl. 16:44
arrow Trusler og vold i kommunen: Så ofte sker det
04. november 2020 kl. 21:34 Opdateret: kl. 14:03
arrow Børnehave ramt af corona-udbrud
21. oktober 2020 kl. 11:30 Opdateret: kl. 11:26
Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk