23. oktober 2021
Velkommen til kvarteret. Den kommunale kæmpeinvestering på 222 millioner kroner i ny svømmehal skal bane vej for et helt nyt boligområde med egen folkeskole, daginstitution, sportshal og klimasø.
gallery icon

Se billedserie

Velkommen til kvarteret. Den kommunale kæmpeinvestering på 222 millioner kroner i ny svømmehal skal bane vej for et helt nyt boligområde med egen folkeskole, daginstitution, sportshal og klimasø.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny folkeskole på vej til ny bydel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Ny folkeskole på vej til ny bydel
Næstved - 13. marts 2021 kl. 04:55
Af Kim Palm

Næstveds nye svømmehal skal omkranses af folkeskole, daginstitution, sportshal, klimasø og et bykvarter med seks karréer. Det fremgår af det lokalplanforslag for udbygning af Stenlængegårds-kvarteret, som kommunen i dag sender i offentlig høring,

arrow Læs også: Beslutning er truffet: Vinder af bud på svømmehal til 222 millioner kroner er fundet

Dermed fejler ambitionerne ikke det mindste for udbygningen af den store mark i det lettere kuperede terræn mellem Østre Ringvej og Ring Øst. Den endelige plan opererer med 820 nye boliger og en helt ny bydel, hvor Stenlængegårdsvej bliver omdrejningspunktet for nyt liv i byen og hvor der allerede er klargjort et område til nyt boligbyggeri på det areal, der vender ned mod Ellebækken.

Svømmehal som dynamo

Det nye lokalplanforslag koncentrerer sig om det område, der ligger op mod Næstved Nord station. Det er her kommunens nye svømmehal skal placeres og dermed bliver den store kommunale anlægsinvestering til 222 millioner kroner en drivkraft og dynamo for yderligere vækst i området.

- Derfor opererer vi også med en ny folkeskole i området, en slags filial af Ellebækskolen afdeling Kalbyris, akkurat som vi har set det i Digtervejskvarteret, som også fik sin egen folkeskole, siger formand for Plan- og erhvervsudvalget, Tina Højlund-Pedersen (S).

Der er dog ikke afsat penge til byens nye folkeskole. Det er der derimod til den planlagte daginstitution, hvor Børne- og skoleudvalget tidligere på ugen afsatte 24 millioner kroner til byggeri af en institution med både vuggestue og børnehave og plads til i alt 120 børn.

Ny skole

Den nye skole er disponeret som såkaldte »kuber«, en slags arkitektoniske byggeklodser, der nemt kan differentieres, tages ud eller tilføjes. På den måde får skolen karakterer af en lille bydel med gode udearealer, der giver plads til leg og læring, fremgår det af lokalplanforslaget.

Bykvarteret skal forsynes med indkørsel fra Stenlængegårdsvej, der leder trafikken frem til seks forskellige gårdbebyggelser. Her opereres der med både etageejendomme, såkaldte dobbeltrækkehuse i to til fire etager samt klassiske rækkehuse på mellem én og to etager.

Gårdbebyggelserne skal opføres i solide materialer og inde i gårdene skal der være plads til liv og leg.

Klimasø

Den nye bydel får også gavn af en klimasø. Den ligger der allerede og ligner mest et kedeligt firekantet vandhul, et regnvandsbassin ejet af NK-Forsyning, men planen er at gøre den rund, så søen bliver en attraktion i den nye bydel.

Den store joker er at der gjort plads til en ny sportsfunktion nær svømmehallen. Flere fremtrædende lokalpolitikere drømmer fortsat om en skøjtehal nu vi alligevel er i gang med at bruge løs af de mange kommunale millioner. Men det kan ligeså godt være en anden sportsfunktion, der kommer til byen, vurderer Tina Højlund-Pedersen.

- Det kan f.eks. være en ny bordtennishal. I hvert fald har vi gjort klar til at sporten kan rykke ind i kvarteret, siger hun.

Lokalplanforslaget bliver i dag sendt i otte ugers offentlig høring og kommunen håber at kunne kalde folk af huse og til borgermøde på Maglemølle torsdag den 8.april. Og hvis coronaen stadig sætter sine begrænsninger, så afvikles mødes digitalt.

Og hvornår kommer der så gang i boligbyggeriet?, spørger du måske. Vi ved det ikke. Det hele afhænger af udbud og efterspørgsel, men nu er rammerne i hvert fald på plads for den nye bydel i Næstveds østlige distrikt.

arrow Tre svømmehaller genåbner med coronapas
07. maj 2021 kl. 19:53 Opdateret: kl. 19:53
arrow Byggeboom: Kommunen sætter gang i salg af 40 parcelhusgrunde
07. april 2021 kl. 09:30 Opdateret: kl. 09:16
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk