4. juli 2020
Byrådsmedlem Anette Brix fra De Konservative bor i Holme-Olstrup og er til daglig kriminalassistent. Hun er derfor bevidst om, hvordan den nye cykelsti vil højne trafiksikkerheden, når cykelstien gør det muligt at cykle mellem de to byer, uden at børn og andre i pedalerne skal cykle langs Landevejen. Arkivfoto: Bjørn Ambjørn
Byrådsmedlem Anette Brix fra De Konservative bor i Holme-Olstrup og er til daglig kriminalassistent. Hun er derfor bevidst om, hvordan den nye cykelsti vil højne trafiksikkerheden, når cykelstien gør det muligt at cykle mellem de to byer, uden at børn og andre i pedalerne skal cykle langs Landevejen. Arkivfoto: Bjørn Ambjørn
Foto: Bjørn Armbjørn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny cykelsti vækker glæde lokalt: Binder byerne sammen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny cykelsti vækker glæde lokalt: Binder byerne sammen
Næstved - 14. juli 2018 kl. 14:48
Af Niels Brande
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Meldingen om etableringen af den sidste halve kilometer cykelsti vækker glæde i både Toksværd og Holme-Olstrup.

arrow Læs også: Debatmøde i aften: Nabobyer er uenige om skolelukning

Hos Dan Haino Kristoffersen, forældrerepræsentant i skolebestyrelsen på Holmegaardskolen og bosiddende i Toksværd, får den nye sti daglig betydning.

Hans to børn på 11 år går på hver sin afdeling, altså i Holme-Olstrup og Toksværd, hvorfor den ene hver dag nu kan se frem til en mere sikker cykelvej til skole.

- Det lyder rigtig dejligt, siger han.

Han peger dog på, at det ikke kun er skolerne, som får gavn af cykelstien.

- Det betyder jo, at de to byer bliver bundet sammen, og det er til gavn for blandt andet idrætslivet, siger han og peger på, at der eksempelvis er en velfungerende og søgt fodboldklub i Toksværd, mens Holme-Olstrup har en togstation.

Han har i flere år været med til at kæmpe for cykelstien gennem blandt andet Toksværd Bylaug, som han var med til at starte op igen.

Lauget arbejdede sammen med lokalrådet for at få bundet byerne sammen via cykelstien, og Dan Haino Kristoffersen er derfor også glad for den nye udvikling.

- Vi er jo super glade for byerne og vil gerne have, det er sikkert, når børnene bevæger sig mellem dem.

I Holme-Olstrup bor byrådsmedlem for De Konservative Anette Brix.

Også hos hende er der glæde over, at cykelstien endelig bliver etaberet. Hun var med til at få den igennem byrådet i foråret.

- Jeg er super glad for, at stien anlægges nu. Jeg arbejder som politimand i det daglige og derfor også med trafiksikkerhed. Selv om der er cykelsti langs Landevejen, er det også en ambulancevej, og der er desuden rigtig meget trafik. Det her højner trafiksikkerheden, siger Anette Brix, som blandt andet sidder i Børne- og Skoleudvalget.

Ligesom Dan Haino Kristoffersen peger hun på, at det ikke kun er skolebørnene, der får gavn af cykelstien. Blandt andet ligger naturbasen i Holme-Olstrup, som Toksværd-borgerne også kan have gavn af.

- Det er med til at styrke det sammenhold, der allerede er i lokalområdet. Og man skal ikke glemme, at Holme-Olstrup er en af kommunens tre stationsbyer, siger Anette Brix.

- Vi satser på, at der er udbygning undervejs i området, hvilket betyder flere indbyggere og dermed børn til skolerne.

arrow Kritik: Kommunes benspænd for ny friskole er udemokratisk
30. oktober 2018 kl. 05:57 Opdateret: kl. 15:52
arrow Borgere og forældre blæser til kamp mod skolelukning
27. oktober 2018 kl. 05:57 Opdateret: kl. 16:12
Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk