4. august 2021
Kranen kan løfte 30 ton, og direktør i Alpina Marine, Daniel Kampmann, ser frem mod en stor sejlsæson, da coronakrisen har fået rigtig mange nybegyndere ud på vandet.
gallery icon

Se billedserie

Kranen kan løfte 30 ton, og direktør i Alpina Marine, Daniel Kampmann, ser frem mod en stor sejlsæson, da coronakrisen har fået rigtig mange nybegyndere ud på vandet.
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny bådkran på havn: Den kan løfte helt op til 30 ton

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Ny bådkran på havn: Den kan løfte helt op til 30 ton
Næstved - 27. februar 2021 kl. 22:07
Af Kim Palm

De stigende temperaturer har skabt forårsfornemmelser hos de fleste. Også for lystbådefolket, der snart vil befolke havet omkring os med motorbåde, motorsejlere og sejlbåde. Det er årsagen til, at Daniel Kampmann er en glad mand. Han er direktør i Sydsjællands største marinecenter, Alpina Marine, og han ser frem til igen at kunne sætte sejlernes både i vandet.

arrow Læs også: Millionregning på vej: Frygt for at havnekaj styrter i vandet

Det skal ske fra Kanalen ved Bådebyggervej. Her har Alpina Marine netop fået renoveret og udbygget kajen og monteret en kran, der kan løfte både helt op til 30 ton. Og lige så snart Arbejdstilsynet har været forbi, og kommunen har leveret en ibrugtagningstilladelse, er kranen klar til at sende bådfolket sikkert i Kanalen.

- Der er faktisk sejlere, der har spurgt, om vi kan sætte deres både i vandet på mandag, så det viser noget om, at folk gerne vil tidligt i gang med sæsonen, siger Daniel Kampmann.

Den nye kran skal gøre det nemt og ubesværet for sejlerne at få sat deres både i vandet og hevet op igen, når sæsonen er forbi. På Bådebyggervej ligger der i øjeblikket 77 både til vinteropbevaring. Nogle udendørs og andre - de rigtig kostbare skuder - i 2.000 kvadratmeter indendørs haller.

Artiklen fortsætter under billedet.

Alpina Marine byder også på indendørs opbevaring. Her ligger de rigtig store og dyre både op for vinteren.

- Reelt har vi plads til 200 både, og når kranen er klar og fuldt funktionsdygtig, er vi også klar til at servicere sejlerne, siger Daniel Kampmann.

Coronakrisen har givet vækst

Han er selv ud af en sejlerfamilie, der har drevet shippingfirma i 40 år, og forældrene er medejere af Søfronten i Karrebæksminde. Modsat mange andre brancher har corona-krisen skabt gode vækstbetingelser for Alpina Marine. Især børnefamilierne har fået mod på at nyde Danmark fra vandsiden. Og modsat tidligere generationer, gider de ikke selv bøvle med båden om foråret. Den skal bare være klar og tiptop færdigserviceret til sejlsæsonen.

- Da jeg var dreng, var der altid liv på havnen i forårsmånederne, hvor sejlerne spulede, polerede og klargjorde deres både. I dag sender de båden til vinteropbevaring og beder om fuld service. Og det nyder vi godt af her på Bådebyggervej, fortæller Daniel Kampmann.

Han og broderen Kenneth Kampmann købte bådcenteret sidste sommer efter, at AB Marine i en mindre menneskealder havde serviceret sejlerne i og omkring Næstved.

Forfærdelig ulykke

Den nye fastmonterede kran varsler også nye sikre tider efter tragedien i september 2018, hvor den tidligere indehaver af marinecenteret, nu afdøde Ariel B. Hansen var involveret i en forfærdelig ulykke.

Her omkom en 74-årig lystsejler, da mobilkranen styrtede ned i hans båd, der skulle hejses op for vinteren. Den gamle mobilkran er for længst blevet solgt. Og nu er det tid til at se fremad, når Danmark skal nydes med skumsprøjt fra styrbord og bagbord, og hvad det ellers hedder alt sammen.

arrow Dele af havnene afspærret i en periode
19. februar 2021 kl. 15:19 Opdateret: kl. 15:19
arrow Her er havnens masterplan: Indeholder svar og efterlader spørgsmål
16. december 2020 kl. 17:35 Opdateret: kl. 11:14
Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk