22. marts 2019
Tilbage i december 2015 var der en stor demonstration mod den skolestruktur, som byrådet samme aften besluttede at indføre. Her bliver en række underskrifter fra Sct. Jørgens Skoles distrikt overrakt til Lars Hoppe Søe, der i dag er formand for Børne- og Skoleudvalget. Udvalget er netop nu i gang med en større evaluering af skolestrukturen.
Tilbage i december 2015 var der en stor demonstration mod den skolestruktur, som byrådet samme aften besluttede at indføre. Her bliver en række underskrifter fra Sct. Jørgens Skoles distrikt overrakt til Lars Hoppe Søe, der i dag er formand for Børne- og Skoleudvalget. Udvalget er netop nu i gang med en større evaluering af skolestrukturen.
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu skal forældrene høres

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu skal forældrene høres
Næstved - 13. juni 2018 kl. 16:18
Af Mia Than West
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tilbage i august 2016 blev 17 folkeskoler i Næstved Kommune til seks, og der blev indført områdeledelse på skolerne. Der blev ikke lukket matrikler i forbindelse med omorganiseringen, men overbygningerne blev samlet på otte forskellige afdelinger. Især forældrene udtrykte højlydt deres utilfredshed og frustrationer med den ny skolestruktur eksempelvis ved demonstrationer, som trak mange mennesker til.

arrow Læs også: Se den store plan for ny skolestruktur: SIAA klasser bevares - og to skoler lukker

Da flertallet i byrådet tilbage i december 2015 valgte at indføre områdeledelse på skolerne, blev det samtidig besluttet at gennemføre en evaluering i 2018. Det er den evaluering, Børne- og Skoleudvalget er i fuld gang med at gennemføre for at afdække tilfredsheden med den gennemførte omorganisering. Efter næsten to år med den nye skolestruktur er turen kommet til forældrene, som nu kan give deres meninger til kende om, hvad de synes om omorganiseringen af folkeskolen. I perioden fra den 7. juni til og med den 21. juni kan samtlige forældre til elever i en af de seks folkeskoler i Næstved Kommune deltage i undersøgelsen.

- Det er en del af større evaluering, hvor vi kan blive klogere på, om folk er tilfredse, og om der eventuelt er noget, der skal justeres. Forældrene er også en del af skolevæsenet, og vi har som politikere en forpligtelse til også at høre dem, fortæller den radikale formand Lars Hoppe Søe.

Børne- og Skoleudvalget besøger i øjeblikket de enkelte skoler, hvor de gennemfører dialogmøder med deltagelse af den samlede ledelse, skolebestyrelsen, elevrådsformanden, fællestillidsmanden og arbejdsmiljørepræsentanten, lokalrådsformanden samt områdelederen fra det aktuelle dagtilbudsområde. Udvalget ønsker, at alle bliver inddraget i evalueringsprocessen.

- Vi har haft nogle rigtig gode dialoger. Det er helt vildt vigtigt for os, at alle bliver inddraget og hørt, konstaterer udvalgsformanden.

Resultatet af den igangværende forældre-undersøgelse vil sammen med de øvrige evalueringer og høringssvar indgå i Børne- og Skoleudvalgets videre politiske drøftelser af folkeskolen i Næstved Kommune.

arrow 159 høringssvar: Udvalg i dialog om ændringer i skolestruktur
30. november 2018 kl. 16:00 Opdateret: kl. 11:14
arrow Familie flyttede i jagten på SIAA-klasse
11. november 2018 kl. 09:17 Opdateret: kl. 08:27
arrow Kritik: Kommunes benspænd for ny friskole er udemokratisk
30. oktober 2018 kl. 05:57 Opdateret: kl. 15:52

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk