18. oktober 2021
På trods af corona-restriktionerne har Lille Næstved TeamGym oplevet en stor medlemstilgang af især de små micro-gymnaster de sidste to sæsoner. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

På trods af corona-restriktionerne har Lille Næstved TeamGym oplevet en stor medlemstilgang af især de små micro-gymnaster de sidste to sæsoner. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu skal det være: Lille Næstved vil med i gymnastik-liga

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu skal det være: Lille Næstved vil med i gymnastik-liga
Næstved - 14. oktober 2021 kl. 08:27
Af Jan Jensenjan.jensen@sn.dk

Tredje gang skal være lykkens gang for konkurrencegymnasterne fra Lille Næstved Idrætsforening. De seneste to sæsoner har gymnasterne opnået Wildcard til landets bedste række, men begge gange har corona-nedlukninger spoleret eventyret.

Det så ellers rigtig lovende ud, da repræsentanter fra Danmarks Gymnastik Forbund besøgte Næstved sidste efterår og for anden gang godkendte juniorholdet til den nye Liga for Danmarks bedste junior- og seniorhold i gymnastikdisciplinen TeamGym.

Juniorgymnasterne fra Lille Næstved ser frem til endelig at prøve kræfter med de andre hold i Ligaen. Privatfoto

Vil prøve kræfter med Danmarks bedste

Nu er en ny sæson i gang og alle håber på at undgå corona-aflysninger og forbundet har netop oplyst, at Wildcard'et til Ligaen stadig er en realitet for Lille Næstved holdet. Det betyder, at de til januar endelig skal i konkurrence med Danmarks bedste TeamGym hold.

- Vi ser meget frem til at kunne prøve kræfter med de andre hold i Ligaen. Vi har kæmpet for dette i to år nu, så vi er mere end klar til at tage udfordringen op og få Næstved på gymnastiklandkortet igen, siger springtræner Allan Bøgh Petersen.

Næste generation på vej

Gymnasterne har gennem hele Corona-nedlukningen holdt træningen ved lige både virtuelt og uden for: - Selvom det langt fra er det samme som træning inde i en hal, så har vi formået at holde gejsten og formen ved lige. Vi har været meget kreative i perioden og det har faktisk betydet, at vi har oplevet en stor tilgang af især de helt unge gymnaster, fortæller rytmetræner Stine Dunkan Gents.

Positiv udvikling

I følge DGI er gymnastik ellers en af sportsgrenene med størst frafald under corona, men det kan Lille Næstved TeamGym ikke genkende.

Ved sæsonstart i år er konkurrenceafdelingen således vokset med 50 pct. i forhold til før pandemien. Nu tæller de i alt cirka 60 gymnaster fra micro til junior.

- Vi er glade for den store interesse og synes det tegner rigtig godt for den næste generation af konkurrencegymnaster, siger Stine Dunkan Gents.

Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk