24. september 2021
Elene Nielsen er netop blevet tildelt førtidspension. Nu sidder hun med en splittet fornemmelse af lettelse, men også vrede over sagsforløbet. Foto: Anders Ole Olsen
gallery icon

Se billedserie

Elene Nielsen er netop blevet tildelt førtidspension. Nu sidder hun med en splittet fornemmelse af lettelse, men også vrede over sagsforløbet. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu har Elene fået førtidspension

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu har Elene fået førtidspension
Næstved - 04. november 2018 kl. 06:55
Af Niels Brande

Efter en årelang kamp med kommunen er der sat punktum for 27-årige Elene Nielsens vedkommende.

arrow Læs også: V-politiker: Det var på tide med førtidspension

I hvert fald for de kommende fem år. Elene Nielsen får førtidspension virkende fra november.

Sjællandske har tidligere skrevet om hendes meget barske opvækst og hvad det har betydet for hendes liv.

Pensionen tildeles på baggrund af hendes »psykiske helbredsmæssige forhold som tilsammen aktuelt gør dig fuldt uarbejdsdygtig i ethvert erhverv«, står der i brevet fra Næstved Kommune.

Den femårige periode lades en lem stå på klem for, at Elene Nielsens helbred kan ændre sig, ligesom hendes unge alder taler for, at sagen i 2023 skal revurderes.

Hovedpersonen selv sidder tilbage med en blanding af lettelse og vrede.

- Jeg synes, det er rigtig dejligt, at man på trods af de gængse forestillinger i samfundet om, at man ikke kan få førtidspension som 27-årig, alligevel kan træffe en beslutning som denne. Og så er jeg enorm taknemlig for de mennesker, som har hjulpet mig undervejs.

- Det sætter stress i mig, men det giver også god mening, at der er fem års løbetid, for jeg har ressourcer. Bare ikke i forhold til arbejdsmarkedet. Jeg har svært ved at forestille mig, at det nogensinde kan give mig en arbejdsevne. Mine praktikforløb har vist, at jeg ikke engang har to timers arbejdsevne om ugen, men jeg har mere end to timers livsevne, siger Elene Nielsen, som med det sidste berører den vrede, hun bærer rundt på mod dele af samfundet.

- Det er som om, at har du ingen arbejdsevne, må du heller ikke have livsevne. Det synes jeg er skræmmende. Min livsevne kan komme til at gavne andre mennesker, men det er, som om at man ikke har lov til at være noget, hvis man ikke har en arbejdsevne.

Politiker: Godt med afklaring
Byrådsmedlem Søren Revsbæk (V) er blandt de mange, der har fulgt Elene Nielsens sag.

- Jeg synes, det er godt, at der er kommet en afgørelse. Det har for mig været uforklarligt, at den afgørelse ikke er kommet tidligere. Jeg er glad for, at Elene Nielsen har fået pensionen nu. Så kan hun forhåbentlig få lidt ro. Det har længe stået klart for mig, at Elene Nielsen er en person, der ikke kommer ud på arbejdsmarkedet igen. Nu kan Center for Arbejdsmarked i stedet bruge kræfterne på at hjælpe nogle af de unge ud, som faktisk kan komme i arbejde, siger Søren Revsbæk.

arrow Sagen om Elene: Det store svigt. Kapitel 3.
23. juli 2018 kl. 11:15 Opdateret: kl. 11:15
arrow Sagen om Elene: Det store svigt. Kapitel 2
23. juli 2018 kl. 10:41 Opdateret: kl. 10:42
Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk