14. juni 2021
Det er på plænen her, at der blandt andet skal etableres en scene, orangeri og et område med outdoor fitness.
gallery icon

Se billedserie

Det er på plænen her, at der blandt andet skal etableres en scene, orangeri og et område med outdoor fitness.
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu er planen for »Plænen« klar: Sådan ser projektet ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Nu er planen for »Plænen« klar: Sådan ser projektet ud
Næstved - 19. december 2020 kl. 16:08
Af Mia Than West

For under to måneder siden fik de beskeden om, at pengene er i hus. Nu er lokale ildsjæle i fuld gang med at skabe et samlingssted i byen, der skal styrke fællesskabet og samle borgerne på tværs af alder og interesser.

arrow Læs også: Første skridt taget til nyt samlingssted: Kirsebærtræer skal lyse op på Plænen

Det skal de 400.000 kroner fra Nordea-Fondens Her bor vi-pulje ska bidrage til. Det er repræsentanter fra Holme-Olstrup Toksværd Lokalråd, menighedsrådet, bylauget, Idrættens venner, Aktivitetshuset Toksværd og foreningen »De Unges Dag«, der sammen vil skabe nye rammer for at mødes.

Et kraftcenter

Der er blevet nedsat en projekt- og styregruppe med Alex Kynde - der er medlem af Holme-Olstrup Toksværd Lokalråd - i spidsen som projektleder. Gruppen arbejder nu målrettet på at omdanne det grønne område ved døgninstitutionen Døgndiamanten til et kultur-, idræts- og musikområde.

- Arbejdet skrider frem, og der ligger nu et konkret projekt klar. Vi håber på et kraftcenter i fremtiden, hvor folk kan mødes til aktiviteter uanset alder, siger forstander for Døgndiamanten Mikael Skak Pedersen, der også er formand for foreningen »De Unges Dag« og på vegne af hele lokalområdet har søgt penge til projektet gennem Nordea-Fonden.

Konkret plan

Projektet har fået arbejdstitlen »Plænen«, og idéen opstod ved Døgndiamantens indvielse. Den foregik netop på det store, grønne område langs med Loddervej foran døgninstitutionen, der er rykket ind i lokalerne, som tidligere husede den lokale folkeskole i byen.

Planen er, at det grønne område skal omdannes til en udendørs aktivitetsplads, der indbyder til sociale og kulturelle aktiviteter for hele området.

Bylauget har udarbejdet en plan for området, som bakkes op af resten af projekt- og styregruppen.

En investering

Første fase indeholder et orangeri, bede med vilde blomster og masser af biodiversitet samt træer. Der skal også fældes nogle af de eksisterende træer på grunden. Desuden skal der etableres en stor scene, og der skal også være bænke-stationer, hvor flere grupper af mennesker kan sidde. Første fase indeholder også outdoor fitness, der til at starte med byder på klatrevæg og krolf ved de gamle håndboldbaner.

Døgndiamanten har valgt at give 200.000 kroner til projektet. Som nærmeste nabo vil de få glæde af de aktiviteter, der kommer til at være på området, fortæller forstander Mikael Skak Pedersen.

- Plænen afgiver vi til fællesskabet. Vi ser det som en investering i lokalsamfundet og i samarbejdet. Vi påtager os driften og vedligeholdelsesdelen, forklarer han.

Åbne for dialog

Første fase er budgetteret til 800.000 kroner. Projekt- og styregruppen er tæt på at have første del af finansieringen på plads. De afventer svar fra Tuborgfondet, hvor de har ansøgt om 250.000 kroner til blandt andet særlige musikaktiviteter på scenen.

Tilladelsen fra myndighederne er indhentet, så arbejdet kan gå i gang, så snart de sidste penge er i hus.

- Hvis det lykkes at få pengene, går vi i gang. Planen er klar, og lokale håndværksmestre er klar til at rykke ind. Vi er åbne for dialog med lokale virksomheder og andre, som ønsker at være med til at støtte og bakke op om idéen og udviklingen af området, siger Mikael Skak Pedersen.

Styre- og projektgruppen mødes hver 3. onsdag i måneden. Hvis alt går vel er håbet, at »Plænen« kan indvies til maj.

arrow Nu skal der skabes mere liv og fællesskab
05. november 2020 kl. 13:07 Opdateret: kl. 09:40
arrow Anbragte unge skal være en del af fællesskabet
05. september 2020 kl. 19:58 Opdateret: kl. 16:42
arrow Døgninstitution indvies med rap og snoreklipning
03. september 2020 kl. 07:15 Opdateret: kl. 16:57
Hvor langt tror du Danmark når ved EM
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk