23. januar 2021
Allerede i dag udvider testcentret på Grimstrupvej til også at blive vaccinationscenter for dem der har fået en invitaion og har bestilt tid. Foto: Klara Hedegaard
gallery icon

Se billedserie

Allerede i dag udvider testcentret på Grimstrupvej til også at blive vaccinationscenter for dem der har fået en invitaion og har bestilt tid. Foto: Klara Hedegaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu åbner Covid-vaccinecenter: Her skal det ligge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu åbner Covid-vaccinecenter: Her skal det ligge
Næstved - 05. januar 2021 kl. 16:15
Af Rikke Bondesen

Allerede fra onsdag kan personer, som har fået en invitation til at blive covid-vaccineret bestille tid til en vaccination i den nye vaccinecenter i Næstved. Vaccinationscentret ligger, ligesom covid-19 testcentret, på Grimstrupvej 185.

arrow Læs også: Taxa-Ole sørger for vaccinelogistikken: Derfor er trafikken besværlig

Ifølge Regionsrådsformand Heino Knudsen har regionen kun 8000 vacciner at gøre godt med i denne uge, og der skal reserveres vacciner til at afslutte vaccinationen af plejehjemsbeboere i denne uge.

- De første som har fået en besked i E-boks med et tilbud om vaccination er hjemmeboende personer over 85 år, som modtager praktisk hjælp og personlig pleje af hjemmehjælpen, siger Heino Knudsen.

Selv bestille tid

I næste uge vil hjemmeboende ældre over 65 år, som modtager praktisk hjælp og personlig pleje få en besked om at de kan blive vaccineret. De der står i første række til en vaccination får besked i e-boks eller med posten.

Derefter skal de selv bestille tid på et af vaccinationscentret i Næstved - eller alternativt i Slagelse, Holbæk, Roskilde eller Nykøbing Falster

Kør selv

Alle, der har mulighed for selv at køre, eller bliver kørt af pårørende eller venner til vaccinationsstedet, skal benytte sig af det. De, der ikke har mulighed for at skaffe transport, kan få hjælp af Næstved kommune.

- Der bliver tale om fællestransport - selvfølgelig under sundhedsmæssigt forsvarlige forhold - til vaccinationsstedet. Planlægning er i gang, men vi mangler de sidste detaljer, før vi kan melde ud, siger direktør i Næstved kommune, Jakob Bigum Lundberg.

Liggende transport

Hvis det er hjemmeboende sårbare eller ældre, der skal have liggende transport til vaccinationscentret, skal det arrangeres.

- Det er et tilbud, de allermest skrøbelige borgere får fra Region Sjælland. Men borgerne kan jo også vælge at vente på de nye vacciner, der er på vej. De vacciner er mindre skrøbelige og lettere at håndtere og kan derfor nemmere fragtes ud til sengeliggende personer, så de kan blive vaccineret i hjemmet, forklarer Jakob Bigum Lundberg.

Han opfordrer til, at man holder sig orienteret på Næstved kommunes hjemmeside, som bliver opdateret med den seneste udvikling.

arrow 60 ældre indvier Covid-19-vaccinecenter
07. januar 2021 kl. 10:15 Opdateret: kl. 17:21
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk