10. juli 2020
Hver morgen er der omkring fem børn der tager bussen fra samme stoppested som Julia Andersen. Fotos: Ida Steenfeldt Andersen
gallery icon

Se billedserie

Hver morgen er der omkring fem børn der tager bussen fra samme stoppested som Julia Andersen. Fotos: Ida Steenfeldt Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Niårig må hjælpe chauffør: Kender ikke ruten til skolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Niårig må hjælpe chauffør: Kender ikke ruten til skolen
Næstved - 26. august 2019 kl. 05:53
Af Ida Steenfeldt Andersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

For niårig Julia Andersen indebærer starten på dagen ikke altid kun at sætte sig ind i bussen, og blive kørt i skole, fra sit hjem i Holme-Olstrup.

Hun har nemlig allerede flere gange inden for det just opstartede skoleår oplevet, at buschaufføren har spurgt om hjælp til at kunne køre busruten.

arrow Læs også: Bussen skrumper i Appenæs og udvides på populær rute

Julia Andersen, som går i 3.T på Toksværd skole, tager det i stiv arm og synes blot, at det er »sjovt«, for hun »kender jo vejen«. Hendes far Carsten Bo Andersen, er dog af en anden opfattelse.

- Det er virkelig ikke særlig trygt at sende Julia afsted om morgenen, og så kunne risikere, at bussen kører den forkerte vej, siger han.

Må stå standby

Fordi familien flere gange har oplevet afvigelser i køreplanen, følger Carsten Bo Andersen sin datter helt op til busstoppestedet om morgenen, og venter sammen med hende, til bussen er der.

Hun tager selv bussen hjem om eftermiddagen.

Carsten Bo Andersen vurderer, at der har været forsinkelser eller aflysninger på halvdelen af afgangene indenfor de sidste 14 dage.

- Vi skal hele tiden stå standby, til hvis nu der ikke kommer en bus. Heldigvis arbejder vi begge (red. hans kone og ham selv) i Næstved, men tænk på dem som sidder i Køge eller København, og ikke lige kan komme ud og hente deres børn, siger han.

Resultat af skolelukning

Inden sommerferien gik Julia Andersen på Holmegaardskolen, afdeling Holme-Olstrup. På grund af en politisk beslutning om at nedlægge den afdeling, startede hun op på Afdeling Toksværd efter sommerferien.

Den omvæltning har været svær nok i sig selv, og derfor mener Carsten Bo Andersen, at kommunen må taget et større ansvar for at få den nye skolestart til at fungere bedre.

- De (red. politikerne) måtte altså have forberedt sig bedre, når nu de valgte at nedlægge Holme-Olstrup skolen, for den her nye start er en voldsom ændring i børnenes liv, og hvis ikke engang en basal buskørsel er i orden, kan det skabe problemer for børnene, forklarer han.

Dybt beklageligt

I Teknisk Udvalg, der blandt andet står for den kollektive trafik i kommunen, er man opmærksom på problemet.

Formand for udvalget Helle Jessen, S, forklarer at Movia er kontaktet, så der kan blive rettet op på problemerne.

- Det er Movia der står for det overordnede, og det betaler vi for, men det tyder på, at alt ikke foregår som vi kunne have ønsket, siger hun.

Ifølge hende er der kun én rigtig ting at gøre.

- Det er dybt beklageligt, og derfor skal vi tage fat på problemet nu, og så skal det styr på det, siger hun.

Forsvundet bus

Julia Andersen oplever lidt af hvert i forbindelse med buskørslen. Da hun skulle med bussen i skole tidligere på ugen, fik hun og de andre der ventede på bussen nemlig en sær melding: »Bussen er forsvundet«.

Det viste sig dog blot at være et busnedbrud som betød, at bussen ikke kunne gennemføre ruten.

Carsten Bo Andersen er klar over, at Movia ikke kan gardere sig imod den slags. Han mener dog alligevel, at forholdene for børnene som skal tage bussen i skole er under standarten.

- Mobiltelefonen er heldigvis opfundet, og vejret har været med os, så Julia har ikke skullet stå i regn og frost endnu, siger han.

Hvis Julia Andersen en dag står og venter forgæves, ved hun dog godt hvad hun skal gøre.

- Så skal jeg ringe til mine forældre, så de ved hvor jeg, afslutter hun.

Movia kontakter chauffør

Hos Movia vil man undersøge de konkrete episoder, som Carsten Bo Andersen og Julia Andersen har oplevet. Køreplanchef i Movia Poul Bayer forklarer, at Movia vil tage en snak med de private busselskaber, der betjener ruterne for Movia i området.

- Vi kontakter den private operatør, der kører ruterne for at få en afklaring af de konkrete kritikpunkter og spørgsmål, og så vender vi tilbage, så snart vi har en afklaring, siger han.

Hvornår brugerne af busserne kan forvente en udbedring, er ikke til at sige.

arrow Movia strammer op efter kritik
28. august 2019 kl. 11:44 Opdateret: kl. 08:20
arrow Nej tak til diesel: Politikere vil have grønne bybusser
13. august 2019 kl. 05:52 Opdateret: kl. 15:29
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk