5. december 2020
Arild B. Hansen er død. Han blev 64 år. Foto: Privat
Arild B. Hansen er død. Han blev 64 år. Foto: Privat
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nekrolog: Sejlernes ven er død

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nekrolog: Sejlernes ven er død
Næstved - 31. december 2019 kl. 07:45
Af Kim Palm

En institution på Næstved Havn, ejer af AB Marine, Arild Bornakke Hansen er død. Han blev mandag bisat fra Fodby Kirke efter længere tids alvorlig sygdom.

arrow Læs også: Nekrolog: Nysgerrig på livet

Arild Bornakke Hansen grundlagde sin virksomhed på Bådebyggervej i 1979, med salg af lystbåde og reservedele til sejlerfolket. Han var kendt for at kunne levere hvad-som-helst og fik hvert forår sejlernes både i vandet og hevet dem op igen med sin kran på kajen, når sejlersæsonen var slut.

- Han var sejlernes ven og hans forretning i Næstved har sparet os for mange ture til bådcentre i Ishøj og på Madsnedø, når noget gik i stykker og vi stod og manglede reservedele. Og selvom han var forretningsmand, så kunne man som regel lande en fornuftig pris på det meste, siger formanden for Næstved Sejlklub, Torben Søndergaard Nielsen.

Arild Bornakke Hansens liv var præget af det maritime miljø og virksomheden på Bådebyggervej levede godt og stille. Lige indtil 10. september 2018, hvor det gik helt galt, da Arild Bornakke Hansen skulle trække en båd op på land. Her mistede den 74-årige lystsejler Hans Peter Christensen livet, da mobilkranen på grund af defekte bremser kørte ud over kajkanten og klemte bådejeren fast mellem kran og båd.

- Jeg er dybt ulykkelig og kommer mig nok aldrig over den tragiske ulykke, lød det fra Arild Bornakke Hansen i et læserbrev, hvor han takkede sejlere, kunder og venner for at hjælpe ham videre i livet efter ulykken, hvor politiet havde rejst tiltale for mod ejeren af AB Marine.

En tiltale, der aldrig nåede at blive forkyndt, da Arild Bornakke Hansen i mellemtiden var blevet ramt af en alvorlig og livstruende kræftsygdom.

Arild Bornakke Hansen døde 19. december. Han blev 64 år.

arrow Nekrolog: Tak for kampen Carsten Jensen
08. januar 2020 kl. 10:32 Opdateret: kl. 10:49
arrow Nekrolog: En sej og livsglad kvinde er ikke mere
11. oktober 2019 kl. 12:00 Opdateret: kl. 10:17
Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk