23. marts 2019
Ifølge Danner er 45 procent af kvinderne på deres krisecenter af anden oprindelse end dansk. Modelfoto
gallery icon

Se billedserie

Ifølge Danner er 45 procent af kvinderne på deres krisecenter af anden oprindelse end dansk. Modelfoto
Foto: colourbox.com
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nej til vold mod kvinder: Danner holder dialogmøde om kvinders rettigheder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nej til vold mod kvinder: Danner holder dialogmøde om kvinders rettigheder
Næstved - 14. juli 2018 kl. 08:37
Af Robert Andersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Danners Dialogmøde i Næstved afholdes i dag lørdag 14. juli kl. 14-16 i Grønnegades Kaserne lokal 117 - og det er også annonceret på Facebook, hvor lokalområdets au-pairs er inviteret for at høre om kvinders rettigheder i Danmark.

Danners projekt i hele Danmark er støttet af Det Obelske Familiefond og bliver styret af specialkonsulent Therese Christensen fra Danner, som også står for arrangementet lørdag i Næstved.

Therese Christensen har et stort netværk blandt herboende au pairs og familiesammenførte kvinder fra Sydøstasien.

Som dansk gift blev det muligt for Therese Christensen at tage en international master uddannelse på Ålborg Universitet i kulturkommunikation og globalisering med speciale i international migration og etniske relationer. I dag arbejder hun i hele landet for Danner.

Og hjælpen lander på et tørt sted hos de mange kvinder, der står, bliver økonomisk udnyttet her i Danmark og står helt fortvivlede tilbage, mener de hos Danner.

Her hjælper fondens penge som sagt til at give kvinderne indsigt i deres rettigheder og styrke dem i at få et værdigt liv i landet.

Det Obelske Familiefond har givet Danner tre mio. kr. til uddannelse af ikke-vestlige kvinder i deres rettigheder i forbindelse med vold over en projektperiode.

Danner har ansat to konsulenter med henholdsvis filippinsk og jordansk baggrund, der opsøger herboende migrantkvinder for at oplyse om volden og dens konsekvenser for kvinder og børn, på kvindernes eget sprog.

De op lyser om rettigheder og hjælpemuligheder i Danmark og henviser videre til specialiseret hjælp: juridisk og socialfaglig rådgivning

Danner mener, hvis kvinder oplyses om deres rettigheder samt tilbydes rådgivning, så vil kvinderne bryde med volden og på sigt opnå autonomi. Det sker fordi handling forudsætter viden.

45 procent af kvinderne på Danners krisecenter har anden nationalitet end dansk. Kvinder med anden baggrund end dansk mangler ofte et netværk, som kan hjælpe kvinden i sikkerhed, hvis hun er udsat for vold. Derfor er et krisecenterophold ofte den eneste og sidste mulighed.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk