30. maj 2020
Det er et år siden jeg var i Herning og hente stafetten. Mandag morgen kl. 07.30 blev netællingen til Danmarksmesterskabet i Skills begynder i Næstved. Borgmester Carsten Rasmussen forventer, at det får stor betydning for ungdomsuddannelserne og byen. Fotos: Jan Jensen
gallery icon

Se billedserie

Det er et år siden jeg var i Herning og hente stafetten. Mandag morgen kl. 07.30 blev netællingen til Danmarksmesterskabet i Skills begynder i Næstved. Borgmester Carsten Rasmussen forventer, at det får stor betydning for ungdomsuddannelserne og byen. Fotos: Jan Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nedtællingen er i gang - kun en måned til Skills

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nedtællingen er i gang - kun en måned til Skills
Næstved - 04. marts 2019 kl. 08:58
Af Jan Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En duft af nybagte kanelsnegle breder sig mandag morgen foran Næstved Station allerede fra klokken 05.30, og alle får tilbudt en pose med en bolle, kanelsnegl eller croissant.

arrow Læs også: Succesfuld og kræsen Skills-mama skal videre

Heldigvis er der et ophold i den massive morgenregn, nu hvor det store Skills nedtællingsur skal sættes i gang.

Regn på teltet på ydersiden og varme fra de store ovne indenfor. Luftfugtigheden får det til at dryppe ned fra loftet, men det tager de unge lærlinge fra bager- og konditoruddannelsen fra på ZBC med et smil denne mandag morgen, hvor de deler ud af deres bagværk.

Klokken nærmer sig 7.30, og det lykkes borgmesteren at time sin tale, så den passer med en fælles nedtælling på de sidste 10 sekunder.

- Det er svært at forestille sig, hvor stort et projekt det bliver. Der ventes 50.000 besøgende i Arena Næstved, og nu er der præcis en måned til DM i Skills går i gang. Det bliver stort, siger borgmester Carsten Rasmussen.

Formanden for Næstved Erhverv, Torben Johansen, og Arena Næstveds direktør, Jacob Brixvold, er blandt de fremmødte, der følger de første minutters nedtælling til den store dag.

Michelle Neumann kommer forbi sammen med sine to piger Emma og Caroline.

- Jeg læste om det i går, så jeg synes lige jeg skulle følge med. Vi har jo holdt øje med toget den senere tid, siger Michelle Neumann.

Bagerfaglærer Mette Kristensen opfordrer til at fortælle resten af børnehaven, at der er gratis morgenbrød. Der er masser af brød på vej. I et andet telt arbejder nogle smede med deres håndværk.

-Vi vil gerne skabe opmærksomhed omkring DM i Skills i håb om at lokke en masse borgere fra nær og fjern til at komme forbi mesterskaberne til april og blive inspireret og imponeret af de engagerede, talentfulde elever, fortæller Pia Hegner, der er Næstved Kommunes projektleder for DM i Skills.

Næstved sætter alle sejl til for at hylde det gode håndværk, når byen skal være vært for DM i Skills. Over 300 elever skal dyste om at blive den bedste inden for deres fag.

Udover konkurrencerne er formålet med afholdelsen af DM i Skills også at sætte fokus på det store udvalg af erhvervsuddannelser og inspirere flere unge til at vælge et fag inden for håndværk.

DM i Skills afholdes i Arena Næstved + 13.000 kvm. telte i området omkring arenaen 4.-6. april.

arrow 51.000 tog til Skills-fest: Nu venter oprydningen
09. april 2019 kl. 07:41 Opdateret: kl. 16:20
arrow Så er det ovre: DM i Skills pakker ned
06. april 2019 kl. 16:39 Opdateret: kl. 16:39
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk