19. oktober 2018
Det nye naturområde med skov og sø indrettes øst for Rønnebæk - i forbindelse med det militære øvelsesområde, der er fredet.
Det nye naturområde med skov og sø indrettes øst for Rønnebæk - i forbindelse med det militære øvelsesområde, der er fredet.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Natursø i Rønnebæk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Natursø i Rønnebæk
Næstved - 15. december 2017 kl. 07:45
Af Mogens Lorentzen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sammen med Naturstyrelsen er Næstved Kommune i gang med et storstilet naturprojekt øst for Rønnebæk.

arrow Læs også: Ny sø: Så åbnes der for vandet

Naturstyrelsen har købt et 35 hektar stort landbrugsområde, der skal omdannes til et varieret landskab med stier og hyggelige lysninger, der snor sig langs søer og vandløb.

Det nye naturområde ligger perfekt både for Rønnebæk, men også Næstved by, og der bliver en lang række muligheder for friluftsliv og naturoplevelser.

Rønnebæk-naturområdet med en otte hektar stor sø indrettes i forbindelse med en skov, der plantes langs Rønnebækken. Søen anlægges som en såkaldt klimasø, der skal give vand til Rønnebækken. I dag tørrer Rønnebækken næsten ud i tørre somre til stor skade for bækkens fisk og krible/krable-liv.

Den nye sø skal "holde på vandet" fra bækken om vinteren, hvor der er rigeligt med vand - for så at lede det tilbage til bækken om sommeren, hvor der mangler vand.

Søen laves i områdets kuperede landskab ved at etablere to dæmninger i nogle eksisterende lavninger - der graves således ikke ud til søen. Bækkens fisk og smådyr vil helst have koldt vand, og derfor tages vandet fra bunden af søen, hvor det er koldest, via et sindrigt system af dræn.

Samtidig medvirker søerne til at vandmiljøet forbedres i Karrebæk Fjord og til at der vil udvikle sig en varieret og rig natur i området.

Træerne der skal blive til en skov i det nye naturområde plantes i foråret 2018.

arrow Nyt naturområde er et paradis for fisk i leg
19. december 2017 kl. 18:30 Opdateret: kl. 11:25
arrow Klimasø gavner fisk og mennesker
19. december 2017 kl. 16:50 Opdateret: kl. 12:29

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk