2. december 2020
DSB har indgået en aftale om køb af Fladsågård. I aftalen indgår en forkøbsret. Statsbanerne vil bruge det skraverede areal til værksted for togene, men resten af arealet (markeret med rødt) forventes solgt.Illustration: DSB
gallery icon

Se billedserie

DSB har indgået en aftale om køb af Fladsågård. I aftalen indgår en forkøbsret. Statsbanerne vil bruge det skraverede areal til værksted for togene, men resten af arealet (markeret med rødt) forventes solgt.Illustration: DSB
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Naturelskere og bylaug er bekymret over DSB-byggeri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Naturelskere og bylaug er bekymret over DSB-byggeri
Næstved - 21. januar 2019 kl. 11:51
Af Robert Andersen

Det var ikke helt tilfældigt, at Danmark Naturfredningsforenings lokal forening i Næstved havde valgt Fårebakkerne som deres mødested i den landsdækkende protest mod Dansk Folkepartis forslag om at fratage foreningen retten til at foreslår fredninger.

arrow Læs også: Byrådet siger ja tak til DSB værksted

Som udgangspunkt skulle det være på et sted, hvor foreningen havde stået bag en fredning - det skete i 1940 i Fårebakkerne, men nyheden om, at DSB påtænker at opføre en gigantisk stort værksted med garageanlæg lige for foden af de fredede bakker, spillede også ind. Det fortæller DN-lokalformand Erica Mangor Heyckendorff.

Hun er bekymret for, hvad det store anlæg kommer til at betyde for naturen og landskabet.

- Det er et beklageligt sted, siger hun om placeringen.

Emnet har ikke været behandlet af den lokale afdeling endnu. Årets første møde finder først sted i februar, så foreningens officielle holdning er ikke klar endnu, men formanden forventer, at de vil gå ind i sagen.

Hun frygter, at værkstedet bliver stort, både i højde og i omfang. Hun forventer, at sagen bliver sendt i høring, og at foreningen så vil komme med et høringssvar.

- Men vi ved ikke så meget endnu. Jeg ved kun det, der er skrevet i avisen, siger hun.

Erica Mangor Heycken- dorff kalder landskabet sårbart, og hun undrer sig over placeringen af DSBs store værkstedsanlæg, da samfundet allerede har fredet noget af området.

Lørdag formiddag var ca. 50 mennesket mødt op i det fredede landskab, men DSBs byggeri blev kun ganske kort berørt. Man kan dog godt forvente, at der senere kommer en reaktion fra DN-Næstved.

Læs mere i Sjællandske.

arrow DSBs nye centralværksted er rykket tættere på Sydsjælland
08. maj 2019 kl. 17:27 Opdateret: kl. 13:00
arrow Debat: Naturen og DSB-værksted
18. april 2019 kl. 15:00 Opdateret: kl. 09:26
arrow Folk væltede ind til møde med DSB
15. marts 2019 kl. 14:49 Opdateret: kl. 10:22
Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk