3. august 2021
Betina Vincent Andersen, formand for BUPL Sydøst mener ikke man kan bruge de officielle tal for minimumsnormeringer. Foto:
gallery icon

Se billedserie

Betina Vincent Andersen, formand for BUPL Sydøst mener ikke man kan bruge de officielle tal for minimumsnormeringer. Foto:
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Næstved har nået målet for minimumsnormeringer - på papiret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Næstved har nået målet for minimumsnormeringer - på papiret
Opdateret 17. juni 2021 kl. 16:46
Næstved - 17. juni 2021 kl. 16:44
Af Rikke Bondesen

Folketinget har besluttet at landets daginstitutioner skal leve op til minimumsnormeringerne, altså en voksen til tre børn i alderen 0-2 år og en voksen til seks børn i alderen 3-5 år, den 1. januar 2024.

arrow Læs også: HvorErDerEnVoksen udfordrer politikere

Nu viser nye reviderede tal fra Danmarks Statistik, at Næstved Kommune allerede havde nået målet sidste år. Tallene viser at normeringerne i Næstved lå på 2,8 og 5,9 børn per medarbejder i 2020.

- Hvis tallene holder stik lever vi op til loven om minimumsnormeringer nogle år før tid, og det er jeg rigtig tilfreds med, siger formand for Børne- og Skoleudvalget, Lars Hoppe Søe (R).

Pædagogerne protesterer

Pædagogernes fagforening BUPL køber dog ikke den nye positive melding fra Danmarks Statistik. De mener at der er tale om en skrivebordsøvelse, som ikke modsvares af de virkelige forhold ude i institutionerne.

- Tallene er regnskabstal hvor der også indgår ledere og de viser ikke hvor mange voksne der er per barn i hele åbningstiden, når der er nogen på ferie eller pædagoger der skal til aftenmøder, siger Betina Vincent Andersen, der er formand for BUPL Sydøst.

BUPL mener, at en regnemodel, som forældrebevægelsen HvorErDerEnVoksen har lavet, er mere retvisende. Den såkaldte omsættertabel fra HvorErDerEnVoksen viser til sammenligning, at der i Næstveds institutioner er 5 vuggestuebørn per voksen og 10,3 børnehavebørn per voksen, når man har fratrukket ledelse, ferie, sygdom, forældremøder og andre opgaver.

Har fået et løft

Betina Vincent Andersen siger dog også, at hele daginstitutionsområdet i Næstved Kommune er blevet opprioriteret og har fået tilført flere midler i denne byrådsperiode.

- Men der er lang vej endnu, for udgangspunktet var skidt, fortæller BUPL-formanden.

Børne- og Skoleudvalgets formand Lars Hoppe Søe kender til den skepsis der er overfor normeringstallene fra Danmarks Statistik hos både pædagoger og forældrebevægelsen HvorErDetEnVoksen.

- Men tallene fra Danmarks Statistik er nu engang den officielle opgørelse, som også Folketinget beregner efter, siger Lars Hoppe Søe.

arrow Debat: Konservativ skræmmekampagne om minimumsnormeringer
26. januar 2021 kl. 15:51 Opdateret: kl. 11:08
Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk