4. juli 2020
Næstveds nyeste gavlmaleri blev færdigt tidligere på ugen efter 14 dages indsats afbrudt af regnvejr. Her kan man dårligt se, hvor bygningen slutter og himlen begynder. Foto: CMP
gallery icon

Se billedserie

Næstveds nyeste gavlmaleri blev færdigt tidligere på ugen efter 14 dages indsats afbrudt af regnvejr. Her kan man dårligt se, hvor bygningen slutter og himlen begynder. Foto: CMP
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Næstved har fået et nyt gavlmaleri: En ægte DAIM på gavlen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Næstved har fået et nyt gavlmaleri: En ægte DAIM på gavlen
Næstved - 06. september 2018 kl. 13:50
Af Helle Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Som det eneste sted i landet kan Næstved nu prale af at have en ægte DAIM på gavlen.

arrow Læs også: Tysk graffitikunstner udsmykker byens nye parkeringshus

Som med de brasilianske enæggede tvillingerne Os Gêmeos, der i 2015 malede den gule dame på gavlen på Farimagsvej skråt overfor Kvægtorvet, er tyske DAIM også et af de helt store navne inden for street art.

- Han er en af de absolutte mestre indenfor 3D graffiti i Europa, siger CMP, Claus Michael Pedersen, der arbejder sammen med kuratoren SWET, William Hjort, om at få graffitikunstnere til at bidrage til Næstved Kunstby.

Tirsdag drog DAIM hjem til Hamborg efter i 14 dage at have malet på Nordisk Films biograf på den finpudsede væg, som vender ud mod Toldbodgade.

Det tog lidt længere end forventet, da vejret ikke hele tiden viste sig fra sin bedste side, og man ikke kan male den slags hverken i regnvejr eller kraftigt blæsevejr, selv om han er vant til den slags vejr fra hjembyen Hamborg

- Oprindeligt havde jeg regnet med tolv dage, men jeg havde to-en-halv dag med regnvejr, siger DAIM med det borgerlige navn Mir- ko Reisser.

- Jeg havde en rigtig god fornemmelse, da jeg malede i Næstved. Det er en dejlig by og en perfekt væg, siger DAIM og nævner den store, glatte og meget bløde pudsede betonvæg, der ikke har nogen anden generende vægge lige i nærheden men derimod ligger ud til en p-plads.

- Næstved Kunstby er et rigtig godt projekt og værd at støtte, siger DAIM om hvorfor han godt ville male en væg her i Næstved. I dag har den 46-årige kunstner en familie at tage hensyn til, så han gider ikke rejse jorden rundt og male hele tiden.

- Her ved folk, hvad de laver. Det er ikke et show. De tager kunsten alvorligt, siger han og fortsætter:

- Kunstnerne bliver inviteret enkeltvis, og man har mulighed for at koncentrere sig og få det bedste mulige resultat. Det er rigtig rart, siger DAIM, der her har skabt et meget stilrent værk, hvor man har fornemmelsen af, at man kan hoppe rundt i bogstaverne og kan forsvinde ind i maleriet.

DAIM er teknisk helt vildt dygtig og overlader ikke noget til tilfældighederne, når han maler. Han er ud af den gamle skole, så bygningen blev målt op og inddelt i felter, som så er udsmykket med spraydåser. Det hele er snorlige, hvilket kan lade sig gøre ved hjælp af afdækning med en speciel malertape.

På grund af regn- og blæsevejr nåede han ikke lige at give gavlmaleriet en gang beskyttelse til sidst, men det har CMP og SWET lovet at klare, da det ellers hurtigt vil falme i solen.

- Jeg synes faktisk, at gavlmaleriet her i Næstved er mit bedste gavlmaleri nogensinde, siger han glad. Lige nu vil det derfor ikke give mening at male endnu et værk her i byen.

- Men hvis der dukker en endnu bedre væg op om nogle år, så kan det da godt være, siger han med smil i stemmen.

Kunstnernavnet DAIM er i øvrigt valgt, fordi det består af hans yndlingsbogstaver, som passer perfekt sammen.

arrow WAUH: Kunstbyen viste sine kronjuveler frem
22. november 2018 kl. 16:09 Opdateret: kl. 13:57
arrow Maglemølle lægger rum til graffitiudstilling
13. oktober 2018 kl. 09:00 Opdateret: kl. 15:52
Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk